avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Copie dupa contractul casei solicitata pentru ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Copie dupa contractul casei solicitata pentru asociatia de proprietari

Buna ziua
Mi se solicita de catre administratorul blocului o copie xerox dupa contractul de vanzare -cumparare a apartamentului in care locuiesc.Mentionez ca apartamentul a fost cumparat de la ICRAL in 1992 si nu am nici un fel de datorie restanta. Am intrebat administratorul la ce ii trebuie acest act de la toti locatarii si a spus ca il solicita in vederea infiintarii unei asociatii de proprietari in blocul nostru. Ce i drept e o copie xerox insa eu sunt mai tematoare.
Va multumesc anticipat pentru raspuns
.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 14:24, 15 Iunie 2010
Extras di Regulamentul-Cadru privind infintarea si functionarea Asociatiilor de Proprietari Publicat in Monitorul Oficial al Romaniei nr. 393/1997
ARTICOLUL 8
Acordul de asociere trebuie sa contina:
a) adresa proprietatii;
b) numele si prenumele proprietarilor unitatilor locative;
c) descrierea proprietatii, cuprinzand: descrierea cladirii, structura cladirii, numarul de etaje, numarul de apartamente structurate pe numar de camere, terenul aferent cladirii.
Descrierea trebuie sa fie suficienta din punct de vedere juridic pentru inregistrarea in Cartea funciara de la biroul de inregistrare a proprietatilor imobiliare;
d) planse sau schite, in masura sa asigure o buna identificare, prin localizare si suprafata, a fiecarui spatiu, respectiv apartament, din structura cladirii;
e) enumerarea si descrierea partilor aflate in proprietate comuna;
f) cota-parte ce revine fiecarui apartament din proprietatea comuna.

Aici gasiti mai multe informatii referitoare la constituirea asociatiilor de propietari [ link extern ]
Numai bine.
L.C.
Da, este legala cererea administratorului.
De altfel HG nr. 1588/2007 - Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 230/2007, precizeazala la art. 12, B. Obligatiile proprietarilor, pct.g) la dobandirea proprietatii, sa depuna in copie, la asociatie, actul de proprietate;
@ff38
Pana acum cativa ani trebuia ca dosarul de infiintare a asociatiei sa fie insotit si de copiile actelor de proprietate.
Eu am facut o infiintare de asociatie in 2008 si nu mi s-au mai cerut aceste copii.
Dar nu va temeti, daca asa v-a cerut administratorul, dati-i o copie si eventual scrieti pe prima fila de-a curmezisul "Pentru infiintare asociatie".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adaugarea unui bloc la asociatia de proprietari existenta handocad handocad in orasul nostru s-a infiintat o asociatie de proprietari. legal, hotarare judecatoreasca, tot ce trebuie. acum, un alt bloc vrea sa se alature acestei ... (vezi toată discuția)
Actele de constituire asociatie ionedya ionedya In anul 2012, dupa mai multe scandaluri s-a hotarat schimbarea administratorului de la asociatia de locatari. Cel care a plecat a luat toate actele, facuse ... (vezi toată discuția)
Fara hotarare judecatoreasca este legala o asociatie de proprietari? ElenaManuela ElenaManuela Sunt administrator la un bloc.De mai bine de un an am cerut presedintelui sa-mi dea hotararea judecatoreasca sa ma pot ocupa de depunerea documentelor pentru ... (vezi toată discuția)