in orasul nostru s-a infiintat o asociatie de proprietari. legal, hotarare judecatoreasca, tot ce trebuie. acum, un alt bloc vrea sa se alature acestei asociatii dar, judecatoria a respins cererea locatarilor blocului de a se alatura asociatiei in baza articolului 3 a legii 230/2007 privind infiintarea asociatiilor de locatari cum ca nu se pot alatura asociatiei blocuri separate de cladirea - bloc de locuinte- condominiu initiale. se poate ataca aceasta incheiere judecatoreasca? de ce refuza judecatoria asocierea unui bloc la o asociatie infiintata?
Daca cititi Legea 230/2007 o sa va lamuriti de ce nu se poate :)
Art. 2. - În condiţiile art. 1, datorită stării de indiviziune forţată, proprietarii au obligaţia să ia măsuri cu privire la drepturile şi obligaţiile comune ce le revin tuturor asupra proprietăţii comune. În acest scop, proprietarii se pot asocia în asociaţii de proprietari cu personalitate juridică.
Art. 4. - (1) Asociaţia de proprietari are drept scop administrarea şi gestionarea proprietăţii comune care, pe lângă drepturi, impune obligaţii pentru toţi proprietarii.
Acordul de asociere trebuie sa contina, printre altele , si:
- descrierea proprietăţii, cuprinzând: descrierea clădirii, structura clădirii, numărul de etaje, numărul de apartamente structurate pe număr de camere, numărul spaţiilor cu altă destinaţie decât aceea de locuinţă, suprafaţa terenului aferent clădirii; - enumerarea şi descrierea părţilor aflate în proprietate comună;
- cota-parte indiviză ce revine fiecărui proprietar din proprietatea comună.
Deci, cum s-ar putea asocia proprietarii a 2 blocuri, acestia neavand suprafata comuna de administrat?