Buna ziua,
Daca ma duc cu concediu medical, adeverinta care trebuie completata de la locul de munca cu zilele de cm din ultimele 12 luni, cum ar trebui completata in cazul meu, asfel incat, daca ar fi un control sa fie valabila, sa nu amendeze medicul sau sa-mi anuleze concediul?
- din 16 noiembrie 2009 sunt in somaj ( pe perioada asta somajul elibereaza AJOFM adeverinta ca nu am avut cm?);
- din 06.08.2009-16.11.2009 am avut intrerupt pt. ca am fost prin tribunal pt. a mi se inchide si elibera carnetul de munca pt. a-mi depune actele la somaj
- iar inainte de 06.08.2009 in concediu ingrijire copil pana la 2 ani
Multumesc mult
In adeverinta cu concediile medicale pe ultimele 12luni se trec numai zilele de concediu medical propriu zis (nu se trec zilele deconcediu de maternitate si nici CCC pana la 2 ani, acesta nefiind concediu medical si neavand certificat medical).
inteleg asta, dar intrebarea e cum sa-i dovedesc medicului, sau ce sa mai anexez pe langa adeverinta de la somaj( unde am cam 7 luni) ca din celelalte 5 luni pana la 1 an, 2 am fost in ingrijire copil, iar celelate 3 nu am lucrat, nu am avut nimic. Medicul probabil m-ar intelege, desi a zis ca nu-mi poate da cm fara adeverinta pe utimele 12 luni, dar mi de un eventual control sa nu bage de vina la adeverinta ca nu e completa sau ceva, sa-mi taie indemnizatia de concediu ca at. am incurcat-o, sau sa-i dea amenda medicului .
Cei de la AJOFM sunt obligati sa-mi de-a ei adeverinta cu lunile in care sunt in somaj (ca nu am avut cm)?
Buna ziua.
Am fost azi la somaj si de acolo mi-au dat o adeverinta pe care mentioneaza ca din data de 16.11.2009 de cand sunt in somaj nu am avut concediu medical, apoi am fost si la Ag. Judteana pt. prestatii sociale Salaj de unde mi-au dat o adeverinta cu perioada cat am fost in ingrijire copil, iar pt. cele 3 luni in care nu am lucrat mi s-a spus sa duc o copie de pe carnetul de munca pt. ca se vede clar ca nu am lucrat deci nu am avut concediii medicale. Dar medicul a spus ca nu-mi poate da concediu medical asa, lui ii trebuie o adeverinta de pe ultimele 12 luni cu cate zile de concediu medical am avut, cum sa fac rost de o adeverinta cand eu nu am fost angajata intr-o unitate in timpul asta de 1 an ? Nu mai stiu ce sa fac , unde sa merg, sunt disperata, va rog dati-mi un sfat #-o
Luati legatura cu Casa de Asigurari de Sanatate sa va spuna cum sa faceti. Ei au incurcat-o, ei sa o descurce.