avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1089 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie crestere copil dupa somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie crestere copil dupa somaj

Buna ziua
Sunt insarcinata in 19 saptamani, ar trebui sa nasc pe 3 noiembrie 2010. Sunt in somaj din data de 16 noiembrie 2009 pana in data de 15 august 2010. Problema cea mai mare e ca din data de 06.08.2009 (cand mi s-a terminat primul CIC) pana la 16 noi. (data inceperii somajului) am intrerupt, 3 luni jumate, nu din cauza mea , dar nu mi-am putut recupera cartea de munca, in perioada asta am fost in tribunal cu ITM sa-mi inchida si sa-mi elibereze carnetul de munca. Pot beneficia de ingrijire copil? Si mai am o problema cu diferenta care ar fi intre data terminarii somajului si data la care as putea lua prenatalul. Nu stiu cum ar fi mai bine cu concediu medical ( medicii se cam tem acum ) sau ar fi mai bine daca mi-as gasi pe cineva sa ma angajeze pe o luna ?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:13, 24 Iunie 2010
Buna ziua,
Daca ma duc cu concediu medical, adeverinta care trebuie completata de la locul de munca cu zilele de cm din ultimele 12 luni, cum ar trebui completata in cazul meu, asfel incat, daca ar fi un control sa fie valabila, sa nu amendeze medicul sau sa-mi anuleze concediul?
- din 16 noiembrie 2009 sunt in somaj ( pe perioada asta somajul elibereaza AJOFM adeverinta ca nu am avut cm?);
- din 06.08.2009-16.11.2009 am avut intrerupt pt. ca am fost prin tribunal pt. a mi se inchide si elibera carnetul de munca pt. a-mi depune actele la somaj
- iar inainte de 06.08.2009 in concediu ingrijire copil pana la 2 ani
Multumesc mult
In adeverinta cu concediile medicale pe ultimele 12luni se trec numai zilele de concediu medical propriu zis (nu se trec zilele deconcediu de maternitate si nici CCC pana la 2 ani, acesta nefiind concediu medical si neavand certificat medical).
inteleg asta, dar intrebarea e cum sa-i dovedesc medicului, sau ce sa mai anexez pe langa adeverinta de la somaj( unde am cam 7 luni) ca din celelalte 5 luni pana la 1 an, 2 am fost in ingrijire copil, iar celelate 3 nu am lucrat, nu am avut nimic. Medicul probabil m-ar intelege, desi a zis ca nu-mi poate da cm fara adeverinta pe utimele 12 luni, dar mi de un eventual control sa nu bage de vina la adeverinta ca nu e completa sau ceva, sa-mi taie indemnizatia de concediu ca at. am incurcat-o, sau sa-i dea amenda medicului .
Cei de la AJOFM sunt obligati sa-mi de-a ei adeverinta cu lunile in care sunt in somaj (ca nu am avut cm)?
Buna ziua.
Am fost azi la somaj si de acolo mi-au dat o adeverinta pe care mentioneaza ca din data de 16.11.2009 de cand sunt in somaj nu am avut concediu medical, apoi am fost si la Ag. Judteana pt. prestatii sociale Salaj de unde mi-au dat o adeverinta cu perioada cat am fost in ingrijire copil, iar pt. cele 3 luni in care nu am lucrat mi s-a spus sa duc o copie de pe carnetul de munca pt. ca se vede clar ca nu am lucrat deci nu am avut concediii medicale. Dar medicul a spus ca nu-mi poate da concediu medical asa, lui ii trebuie o adeverinta de pe ultimele 12 luni cu cate zile de concediu medical am avut, cum sa fac rost de o adeverinta cand eu nu am fost angajata intr-o unitate in timpul asta de 1 an ? Nu mai stiu ce sa fac , unde sa merg, sunt disperata, va rog dati-mi un sfat #-o
Luati legatura cu Casa de Asigurari de Sanatate sa va spuna cum sa faceti. Ei au incurcat-o, ei sa o descurce.

Alte discuții în legătură

Indemnizatie pentru cresterea copilului dupa somaj cuchio cuchio daca urmeaza sa fiu somer si in perioada somajului o sa raman gravida ,. am dreptul la indemnizatie si cum se calculeaza aceasta ? multumesc (vezi toată discuția)
Despre indemnizatie - al doilea copil steluta2608steluta steluta2608steluta Va rog as ma ajutati si pe mine in aceasta problema ,pana in 20 08 2010 am fost in cresterea copilului dupa aceea am intrat in somaj (deoarece firma unde ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil Rody 85 Rody 85 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns: din oct 2012 si pana in 16 sept 2013 am lucrat in cadrul unei firme cu un contract de munca part-time (2 ore). ... (vezi toată discuția)