Daca mi vine ceva vreodata de la un minister roman sa platesc aceasta suma, cu cea mai mare placere. Aici am unde sa platesc, primesc chitanta confirmare de plata toate cele.
Nu ma simt deloc bine sa trimit bani intr-un cont in Slovacia, intrucat nu am cu cine vorbi acolo sa-mi confirm plata sa vad ca totul e bine. 500 de euro nu e o suma mica.
Singurul lucru de care mi-e putin teama in scenariul asta e sa nu-mi creasca suma ce le-o datorez.
Traducerea scrisorii
DIRECŢIA REGIONALÃ A CORPULUI DE POLIŢIE DIN BRATISLAVA
Secţia pentru afaceri interne
©pitalska 14, 812 28 Bratislava
Scrisoarea Dvs. Nr.nostru Rezolvă
/din data KRP-VO-S-14-003/2010 Maior Mgr.Alena Krchnakova
Cauza:
Somaţie de plată
La data de 19.12.2008, la ora 15.45, în Bratislava, str.Po¹tova , în faţa casei nr.8 unde din vina Dvs. s –a produs un accident de circulaţie şi anume deoarece ca pieton aţi intrat cu cotul mâinii stîngi pe banda de circulaţie , iar în urma acestui fapt, s-a produs o tamponare reciprocă din partea dreaptă cu autovehiculul de servici marca Kia Ceed, Poliţie, nr. de înmatriculare BA 947 Pu , precum şi deteriorarea parbrizului autoturismului menţionat.
Prin repararea maşinii de servici stricate, Oficiul de servici al Direcţiei regionale a Corpului de poliţie din Bratislava , care reprezintă Republica Slovacă a suferit o pagubă în valoare de 480,74 euro.
Pe baza celor menţionate, vă somăm să achitaţi creanţa în valoare de 480,74 euro prin mandatul poştal anexat, în termen de până la 10 zile de la data remiterii expediţiei sau prin depunerea, respectiv transferul în contul bancar al Direcţiei regionale a Corpului de Poliţie din Bratislava, care este deschis laTrezoreria de stat, număr de cont bancar: 7000198637/8180.
Urmeaza o gramda de date privind banca etc
La prima vedere este vorba despre niste despagubiri in urma unei somatii de plata.
La aceasta ora nu cunoastem in opinia politiei locale daca sunteti sau nu vinovat de producerea pagubei,daca este vorba conform legii respectivei tari despre o contraventie sau despre altceva.
De asemeni nu stim daca aceasta somatie va impiedica pana la plata efectiva a sumei de bani sa parasiti tara
Ati inteles gresit. Eu sunt in Romania. In Bratislava am stat o zi cand a avut loc nefericitul eveniment.
Scrisoarea asta mi-a venit la domiciuliul din Romania dupa un an jumatate de la producerea evenimentului.
Eu vroiam sa stiu daca ar trebui sa o platesc sau nu?
Consider abuziv faptul ca mi se trimite asa o scrisoarea in limba slovaca cu "somatie" de plata. Si nu are nici un tipic al scrisorilor de somatie de la noi. Gen Ati facut fapta de, trebuie sa va prezentati la x institutie sa faceti ceva si la sfarsit ce patesti conform legii daca nu platesti. Ori legea slovaca nu mi se aplica cat timp sunt pe teritorul Romaniei. Ce mi-au trimis ei ce e ? rugaminte de plata?
Si o intrebare legata de legea romaneasca. In cazuri de gen accident si trebuie despagubit cineva, sigur tre sa existe un termen in care sa fie reparata masina iar vinovatul sa achite pagubitului daunele. Si potrivit legislatiei creed ca exista o procedura prin care se cere vinovatului sa plateasca daunele .Doar nu o sa-i cred pe cuvant ca exact atat cat scrie in scrisorea e paguba .