avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Nu mai pot plati rata la banca, ce e de facut ?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Nu mai pot plati rata la banca, ce e de facut ?

Am un imprumut luat de la CEC pe o perioada de 8 ani. Momentan sunt in anul 3 de rate, si nu mai am posibilitatea de a plati rata. Rata lunara este 520 ron. Nu mai am loc de munca de peste doi ani de zile. Sunt student la master, si singurul venit este pensia de urmas dupa tata. Ce posibilitati am ? Cui pot sa ma adresez sa ma ajute ?
rsebastian a scris:

O scutire de plata a ratei pe care o pot negocia cu banca. Ce motive ar trebuie sa mentionez pentru o astfel de amanare, si in ce circumstate ar trebui sa fiu sa mi se acorde acest lucru ?


interventie moderator

O sa va rog sa nu mai scrieti mesaje consecutive.Folositi optiunea editare, pentru completarea ultimului dvs. mesaj postat, daca nu a mai postat nimeni, intre timp...
Multumesc.
trebuie sa va prezentati la banca cu documente justificative cf carora nu mai aveti loc de munca, respectiv decizia de concediere/ demisia, cartea de munca inchisa, eventual daca beneficiati de somaj sa le furniati un document din care sa reiasa ca sunteti in somaj, pe langa acestea sa faceti o cerere de reesalonare sau prin care sa vi se acorde o perioada de gratie in care sa nu platiti rata (aceasta nu depaseste 3 luni), iar daca vi se face reesalonare veti plati comisioane si dobanda , deci ceva tot veti plati, pe dosar sa vi se dea numar de intrare, iar o cerere cu numar de intrare sa aveti si dumnaevoastra pentru a avea dovada pe viitor ca ati dezbatut aceasta problema cu banca. Bancile in momentul de fata sunt deschise catre asemenea negocieri, unele banci fac si refinantari dar pentru credite cu intarzieri mari la plata, deoarece astfel datoria se muta in viitor iar provizioanele calculate cu creditul dumneavoastra scad. In concluzie luati legatura cu banca, nu asteptati ca creditul sa fie cedat unei companii de recuperari creante ca sa nu va treziti cu dobanzi aberante de plata, si mai ales nu asteptati sa inceapa o executare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se intampla cu rata la banca in caz de somaj? Nicoleta1979 Nicoleta1979 REVIN CU O INTREBARE AM O RATA LA BANCA LA UN CREDIT DE NEVOI PERSONALE FARA GARANTIE CU ASIGURARE SI AS VREA SA STIU CE SE INTAMPLA DACA AM INTRAT IN SOMAJ, ... (vezi toată discuția)
Refinantare sau reesalonare credit lungu nicolae lungu nicolae am un credit in delurare,as vrea sa refinantez creditul dar am restanta 2 luni,pt ca nu am reusit sa fac fata platilor,de aceea vreau sa refinantez,se poate ... (vezi toată discuția)
Credite la banci ana93 ana93 va rog ajutati-ma cu un raspuns! am lucrat la o firma care a inceput sa aiba probleme si in mai 2006 mi s-a desfacut contractul de munca prin acordul ... (vezi toată discuția)