avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensia de invaliditate - stagiu?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensia de invaliditate - stagiu?

am fost cadru militar din 90 pana in 2006 .Sunt pensionat pe caz de boala perioada pensionarii se calculeaza la vechime in momentul inplinirii varstei limite de pensionare??
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:38, 15 Iunie 2010
Da, perioada in care ati beneficiat de pensie de invaliditate este perioada asimilata stagiului de cotizare si va fi avuta in vedere la stabilirea stagiului de cotizare in vederea acordarii pensiei pentru limita de varsta.
La stabilirea stagiului de cotizare pentru acordarea pensiei pentru limita de varsta se au in vedere perioadele in care asiguratul a beneficiat de pensie de invaliditate .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecerea de la pensie pe caz de boala la cea pt limita de varsta Radu Lupascu Radu Lupascu 1) Sunt nascut la 1 martie 1947 ,am o vechime in munca de 25 ani si sunt pensionar pe caz de boala gradul II din 2004. Ma intereseaza cand pot beneficia de ... (vezi toată discuția)
Pensionare sot corneliamanescu corneliamanescu Buna ziua. Sunt noua pe forum si doresc sa pu o intrebare referitoare la modul in care se poate pensiona sotul meu. Este nascut in anul 1951, septembrie. A ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata nelli nelli Buna.M-am nascut in 20 sept. 1955 si lucrez ca educatoare de la 1 sept 1975,fara intrerupere. va rog sa-mi raspundeti daca ma pot pensiona anticipat,avand o ... (vezi toată discuția)