avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1047 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Trecerea de la pensie pe caz de boala la cea pt limita ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Trecerea de la pensie pe caz de boala la cea pt limita de varsta

1) Sunt nascut la 1 martie 1947 ,am o vechime in munca de 25 ani si sunt pensionar pe caz de boala gradul II din 2004. Ma intereseaza cand pot beneficia de pensie la limita de varsta..

2)Perioada in care am fost pensionat pe caz de boala se cumuleaza la vechime atat ca ani cat si in cuantum in vederea calcularii pensiei pt limita de varsta?

Multumesc, Lupascu C.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 21:53, 22 Iulie 2010
1. De la pensie de invaliditate puteti trece la pensie pentru limita de varsta atunci cand veti implini 64 de ani, respectiv in martie 2011.

2. Perioada in care ati beneficiat de pensie de invaliditate este perioada asimilata stagiului de cotizare si va fi avuta in vedere la stabilirea stagiului de cotizare in vederea acordarii pensiei pentru limita de varsta. Baza contributiva pentru aceasta perioada o reprezinta cuantumul pensiei de invaliditate.

Sau, pe scurt, raspunsul la aceasta intrebare este "da". :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia de invaliditate - stagiu? ionel72 ionel72 am fost cadru militar din 90 pana in 2006 .Sunt pensionat pe caz de boala perioada pensionarii se calculeaza la vechime in momentul inplinirii varstei limite ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata partiala elisia elisia Buna seara!Cu mult respect,va rog f mult spuneti.mi cand pot iesi la pensie anticipata partiala dupa 30 de ani vechime in munca cu stagiul de cotizare de 30 ... (vezi toată discuția)
Pensionare sot corneliamanescu corneliamanescu Buna ziua. Sunt noua pe forum si doresc sa pu o intrebare referitoare la modul in care se poate pensiona sotul meu. Este nascut in anul 1951, septembrie. A ... (vezi toată discuția)