am firma mea si am sistat-o timp de 2 ani ptr acordarea maternitati, acum pina in septembrie cind face fetita mea 2 ani sunt in maernitate
as dori sa stiu daca pot si cum procedez sa intru in somaj dupa cei 2 ani, avind in vedere ca sunt asociat unic si unic administrator ,
si inca o nelamurire
cum sa reiau activitatea numai 1 luna pe firma
apoi iar trebuie sa suspend activitatea firmei pe perioada somajului???
am inteles atunci cind am suspendat firma pe 2 ani, ca am dreptul pina la 3 ani sa fie suspendata activitatea firmei
atunci eu am suspendat-o pe 2 ani si am platit in jur 400 roni, acum reiau 1 luna
activ firmei si apoi suspend din nou iar dau suma respectiva ptr suspendarea pe perioada somajului???????sau exista si alta cale sa numai reiau activ si iar sa suspend????????
pot sa lucrez la alta firma 1 luna? sa ma dea la somaj??
si eu pe firma sa ma duc sa prelungesc inca 1 an suspendarea activitati la firma?????
1. Nu e nevoie sa reluati activitatea firmei.
2. Faceti direct decizia de concediere, in baza hotararii de desfiintare a postului.
3. In adeverinta treceti cele 12 luni anterioare intrarii in CCC.
1. Daca aveti posibilitatea puteti sa achitati, in continuare, contributia la pensii. O sa va ajute cand va veti pensiona.
2. Oricum, perioada de somaj este perioada asimilata stagiului de cotizare pentru pensie.