Buna ziua. Intentionez sa imi dau demisia , dar as dori sa-mi platesc in continuare contributiile sociale ptr a beneficia in viitor de un concediu crestere copil platit . Va rog sa-mi spuneti care este suma aproximativa care ar tb platita lunar .
O alta optiune: aceea de a ma angaja fictiv la firma mamei mele, urmand sa suport tot eu cheltuielile sociale . Care varianta ar fi mai ieftina si mai convenabila?
Pentru a beneficia de CCC nu e nevoie de nicio contributie sociala. De cativa ani conditia impusa de lege este ca in cele 12 luni anterioare nasterii sa fi realizat venituri profesionale (din salarii, activitati independente sau agricole) supuse impozitului pe venit, sau sa va fi aflat total sau partial intr-o situatie asimilata (somaj, concediu medical, studii universitare, etc.). Prin urmare, nu aveti de platit nicio contributie sociala, ci sa va angajati sau sa gasiti o activitate independenta din care sa declarati venitul aferent.
cristibelciu: Buna ziua. V-as sfatui angajarea la firma mamei (cunosc si alte cazuri, unde sunt angajati pe la firma unui prieten, in aceleasi conditii) si aceasta gandindu-va la un viitor mai indepartat, dar care va sosi...PENSIA.
Angajarea la firma mamei este solutia optima pentru a beneficia de indemnizatie de crestere copil.Plata asigurarilor sociale de sanatate nu va ajuta sa va incadrati in prevererile legale pt a intra in concediu de crestere copil pana la 2 ani.
Multumesc ptr raspunsuri. Mai am o varianta : sa plec de la actualul loc de munca la firma mamei si acolo sa stau o perioada si apoi sa ma dea in somaj. cat ar tb sa ma tina angajat avand in vedere ca e un nou loc de munca? tb sa plec prin transfer cand imi dau demisia de aici sau cum?
si cate luni pot lua somaj dupa aceasta ?
Alte discuții în legătură
Somaj
steaua59
prima intrebare:persoana cu peste 30 de ani in cimpul muncii si salariu 1850 brut pe luna cit va avea somaj? si a doua interbare:cum poate intra in somaj daca ... (vezi toată discuția)