avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... proprietate incerta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

proprietate incerta

Am un act de proprietate pe o parte dintr- un imobil, act in care sunt cuprinse 2 camere si 2/3 dintr- o toaleta. Restul de o treime ( 1,1 m.p.) figureaza in proprietatea statului, si, teoretic, este folosita de chiriasul celeilalte parti a casei. Imobilul este o fosta casa nationalizata, la care proprietarul, persoana in varsta si fara mostenitori, a renuntat, astfel ca chiriasii au cumparat imobilul in rate, de la stat. Cu exceptia unei parti in care este cuprinsa si 1/3 din toaleta respectiva. Bine- nteles, aceasta situatie a dus la neintelegeri cu chiriasul statului, care foloseste aceasta toaleta, dar nu isi asuma si intretinerea ei.
Impartirea spatiului a facut-o statul, si figureaza ca atare in schita de cadastru. Exista vreo lege care sa ma ajute sa scap de aceasta situatie aberanta? Este legala impartirea care s- a facut de catre stat?
Mentionez ca delimitarea figureaza doar pe hartie, in realitate neexistand in camera de toaleta niciun alt zid despartior, ea functionand in intregime ca atare.
Va multumesc anticipat pentru lamuriri.
Cel mai recent răspuns: lorella , utilizator 20:54, 22 Iunie 2010
Este o situatie destul de neclara. Mai multe detalii pe e-mail m-ar putea lamuri pentru un sfat util. Exista solutii, daca ajungeti la un acord cu vecinul sau in caz contrar, in instanta.
Multumesc pentru raspuns. Mai pe scurt, doresc sa stiu daca este legal ca la vanzarea unei parti dintr-un imobil al statului, acesta sa imparta o toaleta in doua, o parte sa i- o dea cumparatorului, iar o parte sa ramana in proprietatea sa( a statului). Restul de imobil nevandut, inclusiv jumatatea de toaleta, statul a inchiriat-o altei persoane...
Este legal. In fapt, proprietarul (Statul in acest caz) a impartit constructia in 2 apartamente (unitati individuale) stabilind si cotele din partile comune: teren, instalatiile,..., inclusiv toaleta. In concluzie toaleta este folosinta in comun. Ar trebui sa verificati actele prin care s-a facut aceasta impartire
Va multumesc pentru lamurire!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revendicare imobiliara expertiza constructii dragan smeada dragan smeada Am cu un vecin un litigiu. A cumparat in 1980 o parte a casei proprietatea bunicii si a mamei, astazi eu sunt mostenitor pentru restul nevandut. S-au facut ... (vezi toată discuția)
Revendicare imobil ivanliliana ivanliliana As dori sa stiu cum se procedeaza in cazul in care un fost proprietar al caror bunuri au fost nationalizate revendica un o parte dintr-un imobil preluat ... (vezi toată discuția)
Nulitate nationalizare si uzucapiune nicolae_adi nicolae_adi buna.ma numesc adrian si am o problema mai complicata daca sunteti amabili sa ma ajutati: am descoperit de curand ca imobilul in care au locuit parintii mei ... (vezi toată discuția)