avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 655 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisia de la locul de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisia de la locul de munca

acum 2 zile mi-am dat demisia de la locul de munca cu lichidare la zi dar nu mi-a fost acceptata decat daca stau 15 zile in preaviz asa ca nu am acceptat si am plecat.patronul ma amenintat ca imi desface contractul de munca indisciplinar daca nu stau in preaviz.ce trebuie sa fac?
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 06:52, 16 Iunie 2010
Trebuie sa respectati termenul de preaviz altfel va poate desfce contractul.Acest termen este in beneficiul angajatorului si numai el poate renunta
Angajatorul este îndreptăţit să dispună concedierea disciplinară a salariatului, în cazul în care acesta nu respectă termenul de preaviz, absentând de la serviciu.

Trebuia sa solicitati incetarea c.i.m. cu acordul partilor - art.55 lit.b C.mun. In acest caz nu se acorda preaviz.
daca ati cerut demisia este obligatoriu sa stati 15 zile sa lucrati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie munca luiza44 luiza44 Am lucrat la o firma si nefiind multumita de salariu mi-am cautat in paralel in alta parte aplicand CV-uri am fost contactat de o firma din afara acum 3 zile ... (vezi toată discuția)
Demisie napoleonul napoleonul Buna! Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea situatie: doresc sa demisionez la zi cu acordul partilor, art.55 lit.b Codul Muncii; dar din cate demisii au fost ... (vezi toată discuția)
Demisie fara respectarea previzului balint1 balint1 Buna ziua, In momentul actual lucrez la o firma care se ocupa cu comert ca si operator calculator. Am gasit un alt loc de munca cu conditii mai bune si ... (vezi toată discuția)