avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1415 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie munca

Am lucrat la o firma si nefiind multumita de salariu mi-am cautat in paralel in alta parte aplicand CV-uri am fost contactat de o firma din afara acum 3 zile am discutat am dat interviu totul e ok si va trebui sa plec max. 5 zile deja sa fiu in Italia , am anuntat la firma ca-mi dau demisia insa nu pot sa stau si in cele 15 zile de preaviz, managerul mi-a acceptat demisia insa mi-a spus ca-mi va deface contractu de munca indisciplinar pe motiv ca nu am stat inca 15 zile in preaviz. E corect asa? nu am savarsit nici o fapta urata am fost constiincios la locul de munca, nu am lipsist niciodata , ba chiar am fost laudat mereu doar cu vorbe nu si stimulat financiar , iar acum la plecare ma trezesc ca mi se incheie indisciplinar contractul de munca. Multumesc anticipat de raspuns.
Cel mai recent răspuns: luiza44 , utilizator 18:28, 11 Martie 2013
Nerespectarea de către salariat a termenului de preaviz reprezintă abatere disciplinară, care justifică sancţionarea sa disciplinară, inclusiv prin desfacerea contractului de muncă.
Prin urmare, angajatorul este îndreptăţit să dispună concedierea disciplinară a dvs, în cazul în care acesta nu respectati termenul de preaviz, absentând de la serviciu.

Trebuia sa solicitati incetarea c.i.m. cu acordul partilor - art.55 lit.b C.mun. , situatie in care nu se acorda preaviz.
am inteles , nu am stiut de aceasta LG. va multumesc,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisia de la locul de munca alexu23 alexu23 acum 2 zile mi-am dat demisia de la locul de munca cu lichidare la zi dar nu mi-a fost acceptata decat daca stau 15 zile in preaviz asa ca nu am acceptat si am ... (vezi toată discuția)
Demisie napoleonul napoleonul Buna! Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea situatie: doresc sa demisionez la zi cu acordul partilor, art.55 lit.b Codul Muncii; dar din cate demisii au fost ... (vezi toată discuția)
Contract de munca sorin_mypretios sorin_mypretios Buna ziua, sunt angajat la o firma,dar vreau sa plec,pentru ca am obtinut un nou job. Si ar cam trebui sa plec repede,incat nu pot sa stau in preavizul de ... (vezi toată discuția)