Am lucrat la o firma si nefiind multumita de salariu mi-am cautat in paralel in alta parte aplicand CV-uri am fost contactat de o firma din afara acum 3 zile am discutat am dat interviu totul e ok si va trebui sa plec max. 5 zile deja sa fiu in Italia , am anuntat la firma ca-mi dau demisia insa nu pot sa stau si in cele 15 zile de preaviz, managerul mi-a acceptat demisia insa mi-a spus ca-mi va deface contractu de munca indisciplinar pe motiv ca nu am stat inca 15 zile in preaviz. E corect asa? nu am savarsit nici o fapta urata am fost constiincios la locul de munca, nu am lipsist niciodata , ba chiar am fost laudat mereu doar cu vorbe nu si stimulat financiar , iar acum la plecare ma trezesc ca mi se incheie indisciplinar contractul de munca. Multumesc anticipat de raspuns.
Nerespectarea de către salariat a termenului de preaviz reprezintă abatere disciplinară, care justifică sancţionarea sa disciplinară, inclusiv prin desfacerea contractului de muncă.
Prin urmare, angajatorul este îndreptăţit să dispună concedierea disciplinară a dvs, în cazul în care acesta nu respectati termenul de preaviz, absentând de la serviciu.
Trebuia sa solicitati incetarea c.i.m. cu acordul partilor - art.55 lit.b C.mun. , situatie in care nu se acorda preaviz.
Demisie
napoleonul
Buna!
Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea situatie: doresc sa demisionez la zi cu acordul partilor, art.55 lit.b Codul Muncii; dar din cate demisii au fost ... (vezi toată discuția)