avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 401 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de munca

Buna ziua,

sunt angajat la o firma,dar vreau sa plec,pentru ca am obtinut un nou job. Si ar cam trebui sa plec repede,incat nu pot sa stau in preavizul de 15 zile. Daca nu pot sa obtin plecarea cu 'intelegerea partilor',ce se intampla daca nu ma mai prezint la serviciu? ( Or sa ma concedieze pentru indisciplinare si pe cartea de munca va aparea acea lit 'e',art 55 parca din CM?). In ce masura imi va dauna pe viitor aceasta fapta?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adrian Marin , Consilier juridic 12:57, 4 Iulie 2010
Solicitati incetarea c.i.m. cu acordul partilor - art.55 lit.b Cmun. ..in acest caz nu se acorda preaviz.
Daca va dati demisia si angajatorul nu renunta la termenul de preaviz, atunci sunteti obligat sa va prezentati la servici in perioada de preaviz.
Angajatorul este îndreptăţit să dispună concedierea disciplinară a salariatului, în cazul în care acesta nu respectă termenul de preaviz, absentând de la serviciu.
Buna ziua !
Angajatorul va poate concedia conform prevederilor art. 61 lit. a din Codul Muncii in cazul nerespectarii termenului de preaviz , iar in legatura cu efectele , acestea depind de angajatori (daca este considerat un impediment sau nu la angajare ) ...
Ar trebui totusi sa incercati incetarea CIM cu acordul partilor .
Bafta !
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie napoleonul napoleonul Buna! Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea situatie: doresc sa demisionez la zi cu acordul partilor, art.55 lit.b Codul Muncii; dar din cate demisii au fost ... (vezi toată discuția)
Demisie munca luiza44 luiza44 Am lucrat la o firma si nefiind multumita de salariu mi-am cautat in paralel in alta parte aplicand CV-uri am fost contactat de o firma din afara acum 3 zile ... (vezi toată discuția)
Preaviz takytaky1 takytaky1 sunt reangajata la o firma de confectii unde am mers dupa concediu crestere copil de la 1 aprilie,daca merg la alta firma trebuie sa fac un preaviz inainte ... (vezi toată discuția)