avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... divort
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

divort

care ar fi pasii de urmat in situatia in care vreau sa divortez de sotie din cauza ambelor parti,tinand cont ca avem 2 copii majori,apartament ,masina si o firma destul de modesta ?dar costurile ?
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 11:31, 16 Iunie 2010
Buna ziua !
Initiati actiune de divort in instanta , in cadrul careia faceti si partajul bunurilor comune.
Divortul in cazul dvs. poate fi pronuntat pe baza acordului partilor iar in cazul bunurilor puteti incheia o tranzactie la primul termen de judecata.
Taxa de timbru pentru divort-39.00 lei si timbru jud. de 0,30 lei.
Pentru partaj 3% din valoarea masei partajabile, taxa care va trebui sa o achitati si in cazul incheierii unei tranzactii la primul termen de judecata, aceasta se va restitui in intregime.
In situatia in care nu veti incheia o tranzactie va fi nevoie se de efectuarea de expertize de specialitate ( imobiliara, mercelog, etc) deci costuri suplimentare.
1.desfacerea casatortiei prin acordul partilor.
2.cu privire la partaj daca va intelegeti puteti face si un partaj voluntar.
in acest caz daca la primul termen de judecata depuneti o tranzactie va veti recupera taxa de timbru in totalitate.
masa partajabila fiind reprezentata de ce anume ? va rog sa imi scuzati posibila ignoranta! pentru ca 3% pot reprezenta o suma destul de consistenta.....
Masa partajabila este compusa din bunurile pe care le aveti de impartit-casa, masina etc.;)

Alte discuții în legătură

Partajul de comun acord amarasteanu amarasteanu Partajul se poate face o data cu divortul? Este un divort prin intelegere, iar la partaj am cazut de acord ca unul dintre soti sa-l despagubeasca pe celalalt ... (vezi toată discuția)
Probleme tranzactie alinaalina alinaalina Parintii mei au incheiat o tranzactie, scrisa de un avocat, de impartire a bunurilor comune dobandite in timpul casatoriei. Pe citatia de la tribunal scrie ca ... (vezi toată discuția)
Taxa succesiune Succesorul Succesorul Buna Ziua, Tatal meu a decedat acum citeva luni. Mama mea si cu mine suntem singuri mostenitori. Mama impreuna cu tata detin un apartament si un teren. ... (vezi toată discuția)