Acum 2 ani am fost victima unui accident de circulatie. Am avut 85 zile de spitalizare si am dat declaratie la Politie in care m-am constituit parte civila. In acesti 2 ani starea mea de sanatate s-a agravat, necesitand o noua internare in spital pentru efectuarea unei interventii chirurgicale. Am solicitat Politiei o noua trimitere la IML pentru actualizarea zilelor de spitalizare si asta este cam tot ce am reusit sa fac in acest dosar. Marea problema este ca autorul accidentului nu doreste sa plateasca expertiza tehnica iar Politia m-a intrebat daca doresc s-o platesc eu. Nu mi se pare normal in calitate de victima sa platesc asa ceva si am solicitat sa se faca o expertiza din oficiu. Nu cred ca voi avea obiectiuni asupra expertizei accidentului deoarece situatia este clara, am fost lovit pe trecerea de pietoni.
Intrebarea mea este de ce Politia in acesti 2 ani nu a dispus efectuarea expertizei iar cand am solicitat expertiza din oficiu mi s-a spus ca "nu sunt bani" si ca va mai dura inca 2-3 ani. Eu banuiesc incercarea de tergiversare a dosarului si ajungerea in situatia de prescriere a faptei vinovatului.
Ce ma sfatuiti sa fac ? Pot reclama aceasta la CEDO ?
nu cred ca se pune problema de vatamare corporala grava, ci mai degraba de vatamare corporala din culpa Vătămarea corporală din culpă
Fapta prevăzută la art. 180 alin. 2 şi 2^1, care a pricinuit o vătămare ce necesită pentru vindecare îngrijiri medicale mai mari de 10 zile, precum şi cea prevăzută la art. 181, săvârşite din culpă, se pedepsesc cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă. Dacă fapta a avut vreuna din urmările prevăzute la art. 182 alin. 1 sau 2, pedeapsa este închisoarea de la 3 luni la 2 ani sau amenda. se au in vedere vatamari ce necesita pentru vindecare ingrijiri medicale mai mari de 60 de zile, sau pierderea unui simt sau organ , incetarea functionarii acestuia, o infirmitate oermanenta fizica sau psihica, slutire , avort sau punerea in primejdie a vietii persoanei.
Când săvârşirea faptei prevăzute în alin. 1 este urmarea nerespectării dispoziţiilor legale sau a măsurilor de prevedere pentru exerciţiul unei profesii sau meserii, ori pentru îndeplinirea unei anume activităţi, pedeapsa este închisoarea de la 3 luni la 2 ani sau amenda.
Fapta prevăzută în alin. 2 dacă este urmarea nerespectării dispoziţiilor legale sau a măsurilor de prevedere arătate în alineatul precedent se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.
Dacă faptele prevăzute la alin. 3 şi 4 sunt săvârşite de către o persoană care se află în stare de ebrietate, pedeapsa este închisoarea de la unu la 3 ani, în cazul alin. 3, şi închisoarea de la unu la 5 ani, în cazul alin. 4.
Pentru faptele prevăzute în alin. 1 şi 3, acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate. Împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală.
este probabil ca in fapt sa nu existe bani pentru a se efectua expertiza, daca dispuneti de bani puteti efectua dumneavoastra respectiva expertiza, urmand sa solicitati in cadrul procesului despagubiri.
recomandarile colegilor privind stresarea sefului de politie si a procurorului sunt foarte bune si ar trebui sa le dati curs.
Vatamare corporala
ChavaLito
acum o saptamana am fost intr-o discoteca de la mine din oras si era o fata pe care o cunosteam si am fost acolo special pentru ea doar ca ea era insotita de ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala
hulk
Buna ziua.Pentru lipsa 3 dinti se pot da 35 zile de la medicul legist?in raport scrie medical scrie ca ,cauza a fost lovitura cu pumnul in fata.care este ... (vezi toată discuția)