avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act pe casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act pe casa

In urma cu aprox. 2 ani mama mea [84 de ani] a apelat la un avocat pentru a obtine act pe casa construita de ea si tatal meu in urma cu 50 de ani. A platit o taxa de 25 mil. [atat i s-a cerut] dar nici pana acum nu s-a rezolvat problema. Mereu a fost amagita cu vorbe dar nimic concret nu s-a rezolvat. Isi doreste foarte mult sa lase totul limpede pe lumea asta. Pentru ea 25 mil. e o adevarata avere si mi-e frica sa nu i se intample ceva din cauza supararii ca a fost pacalita. nu are de la acel avocat decat o copie de chitanta cum ca a platit acei bani si o carte de vizita. Va rugam sa ne spuneti daca mai este ceva de facut in situatia asta sau trebuie sa ne resemnam cu ideea ca am fost inselati. Va multumesc pt un eventual raspuns, cu respect Stefan.
Cel mai recent răspuns: ra_ho_va , utilizator 09:31, 30 Mai 2007
In afara de suma ce mai scrie pe copia de la chitanta?Te poti adresa baroului de avocati.
chitanta pare adevarata; este trecut un numar si o data, am primit de la , adresa completa, suma, reprezentand onorarii avocat si o stampila destul de clara.
Adresati-va in primul rand cabinetului de avocat respectiv. Trimiteti o adresa (recomandata) prin care ii cereti atat contractul de asistenta juridica in baza caruia ati platit onorariul respectiv, avand in vedere faptul ca nu vi l-a predat la incheierea lui, cat si o informare cu privire la stadiul cauzei. Atasati o copie dupa chitanta si precizati ca, daca in termen de... zile nu primiti un raspuns, va veti adresa baroului ... (de unde credeti ca este avocatul respectiv) precum si ca va veti simti liber sa credeti ca nu s-a efectuat nici o activitate juridica in acest interval de timp (2 ani) pentru rezolvarea cauzei pentru care a fost platit. In speranta ca vom continua in conditii bune colaborarea, bla-bla-bla...

Daca in timpul respectiv (dati cam 14 zile, sa nu spuna ca nu a avut timp; puteti da si termen de 1-3 zile, depinde cat de suparat sunteti) nu primiti nimic va adresati baroului respectiv cu o cerere in care precizati toate faptele relevante, locatia unde v-ati intalnit cu avocatul respectiv, nume etc. si atasati la cerere: copie a adresei pe care i-ati trimis-o avocatului, copie confirmare primire, copie chitanta. Daca primiti de la avocat un raspuns care nu va multumeste, va adresati baroului in acelasi mod adaugand o copie a acelui raspuns primit.
De regula se cade la intelegere cu avocatul respectiv inainte de a ajunge la barou, macar sa va recuperati banutii. Dupa ce trimiteti la barou actele (o depuneti personal sau cu recomandata), mai treceti pe-acolo si intrebati ce se intampla, daca se rezolva, daca e nevoie sa veniti la audieri...

Bafta si imi pare sincer rau pentru ce vi s-a intamplat!
Ultima modificare: Marți, 29 Mai 2007
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat
Va multumesc mult pentru raspuns. Cred ca imi va fi de mare ajutor sfatul dv. O zi minunata sa aveti!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Țepuit de avocat. ce mă sfătuiți să fac? gabriel32 gabriel32 Buna seara. Am niște probleme de natura juridică. La recomandarea unui amic am apelat la ajutorul unui avocat. Acesta mi-a cerut suma de 3500 de lei pentru a ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi am? vrica vrica Am achitat c/val unui contract de consultanta si reprezentare cu av.Daniela Dulharu in urma cu 2 luni Inainte cu 2 zile de termen m-a anuntat ca nu ma mai ... (vezi toată discuția)
Onorariul avocatului Asociatia58 Asociatia58 Buna ziua!In urma cu 2 luni am mers la un avocat pt a discuta despre introducerea unei actiuni de divort.am semnat chiar si un contract in care este stipulat ... (vezi toată discuția)