avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... mandat 29 zile
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

mandat 29 zile

buna ziua. O functionara de la real hypermarket serviciu clienti i a spus prietenului meu ca si a uitat cheia de la masina.Acesta crezand ca este a lui s a intors.. apoi a vazut ca nu este a lui si totusi a luat-o. S a dus in parcare a cautat masina a gasit o si a plecat cu ea. un renault. a dus o acasa si a bagat o in curte. a 2-a zis politistii au venit acasa si au gasit masina furata in curte aceasta avea gps. El a primit 29 de zile mandat. ce sanse are sa scape?sau ce pedeapsa va primii? unde se incadreaza fapta? mentionez ca deocamdata nu avem avocat decat din oficiu deoarece luni fac rost de bani.o prietena imi imprumuta 3500 de euro. sunt suficienti banii?va rog..sunt disperata.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 14:43, 19 Iunie 2010
Daca se va dovedi ca este asa si avocatul il va apara corespunzator va putea primi o pedeapsa cu suspendare.
Va ramane insa arestat pana la condamnare.
Daca minte va executa pedeapsa in penitenciar.

avocat Claudiu Lascoschi
Stimata doamna,cu tot respectul,el nu stia care este diferenta dintre un "Opel" si "Wolkswagen" si a plecat acasa cu o masina care nu era masina lui,confundand cele doua autoturisme,desi a vazut ca interiroul este altfel,caroseria la fel ?

Eu nu vreau sa acuz,dar relatarea mi se pare asa de copilareasca incat este greu sa o cred si cred ca nici dvs nu ocredeti.

Daca de la inceput ii spuneti asemenea "enormitati" unui avocat nu veti avea niciun pic de credibilitate,poate doar la unele persoane care vorbesc despre declaratiile casierei,fara a cunoaste despre ce este vorba,doar asa ca sa isi dea importanta.

Spuneti doamna adevarul,aratati ce s-a petrecut in realitate.
Aici pe forum nu va acuza nimeni si nu aveti ce rau sai ii cauzati persoanei respective,din contra veti primi sfaturi la obiect,care va vor ajuta.
Nu, e clar ca a furat.
Toata treaba e cum a comis fapta.
Repet.. a furat masina..nu a confundat o..a furat o intentionat..vroia sa o vanda sau nu stiu ce sa ii faca. Clar a furat-o. Nu neg asta..a furat o este hot ! nu neg asta nu ma ascund dupa deget.. ati inteles gresit. casiera i a dat cheia crezand ca este a lui si el s a dus in parcare si a furat masina. a cautat toate renault-urile din parcare.. si a vazut la care se potriveste cheia sau cartela ca avea cartela nu cheie apoi a dus o acasa in curte urmand sa o valorifice .v am spus tot adevarul..
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Nu, e clar ca a furat.
Toata treaba e cum a comis fapta.


:oops:

In mod evident , a comis-o cu intentie . Nu va avea parte de nicio atenuanta din punctul de vedere a modului de comitere .
Intr-adevar , nu a premeditat furtul , insa se poate observa si participatia casierei care i-a inmanat cheia autoturismului , intrucat , existand o reclamatie cu privire la existenta pierderii unei chei , trebuia sa verifice si sa confrunte identitatea persoanei careia i-a inmanat cheia cu cu cea a reclamantului .

Alte discuții în legătură

Furt amdbuc amdbuc V-as fi foarte recunoscatoare daca mi-ati raspunde la urmatoarele intrebari : Cativa prieteni au furat niste piese de la 2 masini aflate in parcare in ... (vezi toată discuția)
Cost cautiune anamarial anamarial Buna ziua. Ma intereseaza cam cat ar costa o cautiune pentru o persoana aflata in arest preventiv, acuzata de furt calificat si cu antecedente penale tot ... (vezi toată discuția)
Complici la furt calificat ceausiza ceausiza 2 prieteni sunt complici la furt calificat,au fost arestati pt 29 zile,recursul a fost respins.....si-au angajat avocat. practic ei au fost decat cu ... (vezi toată discuția)