avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partajul si sulta
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partajul si sulta

daca au trecut 12 ani de la divort si apartamentul a ramas la mine cu conditia sa i platesc sulta 50 mil pe vremea aia..el in acest timp el nevrand sa -i platesc sulta adand in vedere prescriptia de 3 ani .cum as putea rezolva aceasta problema pt a vreau sa fac cartea funciara si nu vreau sa apara cu sulta
Cel mai recent răspuns: DANIEL TOCEA , Avocat 17:28, 16 Iunie 2010
Adresati-va instantei din circumscriptia in care se afla domiciliul cu o cerere in constatarea dreptului dvs de proprietate asupra apartamentului.
Daca aveti hotarare de partaj in care este trecuta aceasta
sulta, plata acesteia s-a prescris.
Daca doriti puteti sa o platiti de buna voie, legea
va permite sa efectuati aceasta plata chiar dupa
prescrierea executarii obligatiei.
Eu cred ca puteti face cartea funciara fara probleme. Deoarece au trecut 12 ani de la divort si partaj, eu nu cred ca va va cere cineva sa dovediti ca ati achitat sulta.Ii puteati da banii personal fostului sot. Pe cei de la OCPI ii intereseaza actul de proprietate, in speta sentinta judecatoreasca.
Daca va loviti de un refuz...atunci puteti formula actiune in constatarea dreptului de proprietate, desi cred eu ca este putin fortat.(deja vi s-a constituit acest drept prin sentint de partaj).
Succes.
av.M.Hornea
Cum s-a ajuns la aceasta sulta, printr-o hotarare judecatoreasca sau prin vointa dvs., pentru ca spuneti ca au trecut 12 ani de la divort fara sa vorbiti de vreun partaj?
Daca v-ati partajat nu veti reusi sa va intabulati dreptul de proprietate la CF din cauza sultei. Daca cei de la CF sunt intelegatori se poate intabula si cu o asemenea sarcina.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamurire in legatura cu sulta tatiana28 tatiana28 Buna seara.Printr-o hotarare definitiva si irevocabila din 2008 s-a atribuit bunul imobil cu obligatia de a plati sulta.In 2009 creditorul deschide actiune de ... (vezi toată discuția)
Contestatie la incheiere carte funciara annamarie08 annamarie08 In urma unei sentinte definitive si irevocabila, imobilul unde locuiesc a fost atribuit altei persoane si eu trebuind sa primesc o sulta. termenul de plata pt ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament cu sulta ion panaite ion panaite Buna ziua tuturor ! As dori si eu un ajutor va rog. Am divortat in anul 2000 iar divortul s-a facut in lipsa pentru ca fosta sotie a plecat pur si ... (vezi toată discuția)