avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contestatie la incheiere carte funciara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contestatie la incheiere carte funciara

In urma unei sentinte definitive si irevocabila, imobilul unde locuiesc a fost atribuit altei persoane si eu trebuind sa primesc o sulta. termenul de plata pt aceasta sulta a expirat si nu au de unde plati.Am facut cerere la Cartea funciara sa inregistreze dreptul de proprietate a acelei persoane pentru a incepe executarea silita dar imi cere sa ii fac intabularea ei cu copie de buletin si certificat fiscal pe numelei actualei proprietare,acte ce eu nu le pot abtine. am inteles ca trebuie sa fac contestatie la incheierea de carte funciara.pot asa sa imi inregistrez creanta doar pe baza sentintei civile definitive si irevocabila?In ce conditii legale pot eu sa fac acest lucru. va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: annamarie08 , utilizator 13:59, 9 Iunie 2011
Cred ca nu ATI înțeles bine! Deocamdată proprietatea nu este intabulata , deci nu are deschisă carte funciara! Imobilul respectiv neavând număr de carte funciara ce încheiere sa atacati? Aveți încheiere de respingere a notarii? Dacă aveți o încheiere prin care vi se solicita întâi intabularea si apoi notarea sultei, atunci o puteți ataca!!!
multmesc pentru raspuns dar proprietatea este intabulta pe mine, vechiul proprietar si are numar de carte funciara, acum imi cer sa fac o noua intabulare pe noul proprietar. aceasta di urma din motive necunoscute mie nu sa inregistrat si nici nu are intentii, am vazut ca ea are termen de 10 ani sa se inregistreze, eu doar 3 ani pina la prescrierea sultei. ce articol din legea cadastrului pot invoca pentru modificarea proprietarului pe baza hotaririi definitive? este posibil sa imi pot inregistra creanta la CF?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Notare sulta cartea funciara tmctmc tmctmc Buna seara. Vin cu o problema de care m-am lovit si inca nu am reusit sa-i aflu solutia. In urma unui proces de succesiune( si iesire din indiviziune) sa ... (vezi toată discuția)
Copilul rezultat din concubinaj poate ataca actul de proprietate? lelia20052006 lelia20052006 In timpul casatoriei ce a durat 19 ani am devenit proprietari asupra unui apartament si parinti a doi copii.Dupa divort, la cca 5 ani,in urma procesului de ... (vezi toată discuția)
Intabulare apartament mostenit andra68 andra68 Buna ziua, Problema mea este urmatoarea: In urma decesului verisoarei noastre, eu impreuna cu inca doi veri am mostenit un apartament.Succesiunea s-a ... (vezi toată discuția)