Tatal fiicei mele, studenta in ultimul an, a intentat actiune pentru sistarea pensiei de intretinere pe motiv ca aceasta(21 ani) va termina facultatea la 1 iulie. Justifica acest lucru prin faptul ca actiunea trebuie inaintata cu 60 zile inainte de terminarea scolii de catre copil.Tot in iulie fata va da examenul de masterat . Poate tatal sa obtina sistarea pensiei pana in momentul in care fata va dovedi din nou ca este studenta? Adica la cateva zile de la prima infatisare?
Fiica dvs. sa formuleze pentru primul termen de judecata o cerere prin care solicita acordarea unui termen de judecata necesar angajarii unui aparator, iar la urmatorul termen va putea face dovada continuarii studiilor dupa admiterea la examenul de master.;)
=D> Bravo Marta.(simonette 12)
Sfatul pe care si eu i l-as fi dat.
Avand termen 25.06.2010 sigur va primi termen pentru a-si angaja avocat, dupa vacanta judecatoreasca...adica dupa 15 septembrie 2010...si de atunci incolo...deja fiind masteranda...actiunea tataui se respinge.:thumbup:
av.M.Hornea
Desi inteleg ca nu optati pentru varianta propusa de mine, am sa va raspund tot eu.
Bineintels ca nu.Cererea de preschimare a termenului trebuie formulata deja pentru ca instanta sa aiba timp sa se pronunte inainte de termenul de judecata deja fixat.
Nu as opta pentru varianta expusa de colegul de mai sus pentru ca prin acesta cerere practic fiica recunoaste ca abia urmeaza sa se inscrie la examenul de master, iar inscrierea nu echivaleaza cu admiterea la acest examen si va puteti trezi cu o repingere a acestei cereri si implicit a admiterii actiunii de sistare pensie promovata de tatal fetei chiar de la primul termen de judecata si cum hotararile cu acest obiect sunt executorii de drept de la data pronuntarii pensia chiar se va sista cu acea data.
Ramane sa cantariti cele expuse.;)
va multumesc foarte mult. Voi opta pentru varianta dvs, dar mi-e teama de eroare procedurala. Daca eu depun maine respectiva cerere la registratura judecatoriei sect 4, nu este prea tarziu? Sau sa se prezinte pur si simplu fata la infatisare si sa ceara un termen mai indelungat pentru judecata (nu a gasit aparator de exemplu)
Pensia alimentara dupa 18 ani
buna ziua,sotul meu are o fica dintr-o casatorie anterioara care a implinit 18 ani in 20 martie 2011,as dorii sa-mi spuneti in ce conditii este obligat in ... (vezi toată discuția)