avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... executare silita dupa despartirea concubinilor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

executare silita dupa despartirea concubinilor

Nu am gasit un alt titlu desi mai potrivit ar fi fost: victima colaterala un urma partajului concubinilor. Va adresez cateva intrebari in speranta ca imi veti putea raspunde, sau eventual indruma spre o alta sursa unde m-as putea informa. Sunt unicul proprietar al unei case in care a locuit si fratele meu. Acum un an acesta si-a adus in locuinta concubina care a considerat ca pentru confortul personal sa modernizeze o camara cu destinatia de baie (adica wc si dus). Personal nu am fost de acord pt ca nu-mi doream ca aceasta situatie sa continue, dar la insistentele fratelui meu nu am mai comentat. Dupa cateva luni am avut discutii aprinse pt ca eu n-am vrut sa vand casa. In urma discutiilor ei au plecat, iar acum ea m-a dat in judecata pentru a-si recupera banii investiti desi n-a fortat-o si nici nu i-a cerut nimeni sa faca acele imbunatatiti. Fratele meu cu care pastrez legatura nu ma poate ajuta, iar eu cred ca acea persoana, stiind ca nu am bani, doreste sa ma execute silit si sa ma forteze sa vand. Apelez la dvs pt ca eu nu am nici un venit decat ceea ce muncesc vara, pe la diverse persoane. Astept de la dvs un sfat cat de mic. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 10:25, 17 Iunie 2010
Daca nu aveti nici un venit, exista posibilitatea acordarii asistentei juridice gratuite din partea baroului ( avocat gratuit), unde trebuie sa faceti o cerere.

Concubina poate sa va fi dat in judecata, nu inseamna ca va si castiga. Teoretic, nu poate sa obtina cheltuielile voluptuarii ( adica cele facute de placere, care nu constituie reparatii capitale).
Ar fi bine ca, pe langa intampinare, sa depuneti si cerere reconventionala prin care ii solicitati chirie retroactiv, pt perioada in care a locuit acolo si v-a lipsit de folosinta spatiului pe care l-a ocupat.
Cheltuielile voluptuorii sau de simpla placere sunt acelea care au fost facute pentru placerea personala si care nu maresc valoarea lucrului.Cel care le'a executat va putea sa le ridice insa numai daca prin aceasta nu ar produce deteriorarea bunului pt ca in situatia contrara va putea fi obligat la plata de despagubiri catre proprietar
Cheltuielile utile sunt acelea care fara sa fi fost necesare aduc totusi un folos pentru ca sporesc valoare lucrului.In privinta lor posesorul are dreptul la o restituire partiala si anume in masura sporului de valoare pe care aceste cheltuieli le-a adus lucrulului,socotit la momentul restituirii.In cazul de fata vorbim de cheltuieli utile.
Puteti invoca accesiunea imobiliara .Art 492 c.civ ,,orice constructie ,plantatie sau lucru facut in pamant sau asupra pamantului sunt prezumate a fi facute de catre proprietarul acelui pamant cu cheltuiala sa si ca sunt ale lui,pana ce se dovedeste contra.Daca nu poate sa dovedeasca ca au fost facute de catre concubina se prezuma ca sunt facute de catre dvs...sarcina probei contrarare o are concubina care va trbui sa dovedeasca ca ea a executat lucrarile respective.
buna ziua.
pe intelesul dvs. : daca concubina fratelui dvs. v-a actionat in instanta in vederea recuperarii investitiilor facute in camara respectiva, va trebui sa iaba si probe in sustinerea pretentiilor sale.
orcium banuiesc ca nu este vorba de o suma foarte mare . cat putea sa investeasca in amenajarea unei camere ?
daca totusi va castiga procesul , executarea silita se va indrepta in primul rand in contra bunurilor mobile , iar nu imobile ale dvs.
personal nu cred ca se va ajunge la executarea silita a imobilului . va puteti imprumuta in cel mai rau caz. oricum un astfel de proces este de durata . si poate intre timp va veti angaja .
pe viitor nu mai permiteti nimanui sa efectueze renovari la casa dvs. ;) ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se imparte un imobil cu care unul din coproprietari a facut mai multe cheltuieli? mons mons Am si eu o intrebare daca se poate sa ma ajutati cu un raspuns. Suntem doi frati, cu tatal decedat iar mama a renuntat la partea ei din casa si terenul aferent ... (vezi toată discuția)
Garantia contra evictiunii alexyamargot alexyamargot A ii vine lui B o casa. B face din casa respectiva un adevarat hotel de 10 etaje, 5 stele. peste 3 ani, vine C si il da in judecata pe B, demonstrand ca de ... (vezi toată discuția)
Bună seara,am dat în chirie un spațiu unui avocat. acesta a ... Luckiano Luckiano Bună seara,am dat în chirie un spațiu unui avocat.acesta a renovat interiorul pentru confortul lui și al clienților.nu i am dat acord în scris pentru ... (vezi toată discuția)