avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1063 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Problema mare - furt supermarket, URGENT RASPUNS VA ROG
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Problema mare - furt supermarket, URGENT RASPUNS VA ROG

Problema mea este urmatoarea:
Sora mea a sustras zilele trecute un produs de o valoare mica, cca 7 lei din supermarket. NU a fost oprita de paza.
Intrebarile sunt: poate sa pateasca ceva? mentionez ca ea mai are o amendaa adm din 2006 cand a facut un lucru asemanator dar a si fost prinsa. Nu stiu ce a fost in mintea ei.
Cat timp se pastreaza inreg video si pot fi considerate unica proba pt trimiterea in instanta? in cat timp aflama daca pateste ceva? e ceva ce ar mai putea face? ar fi o idee buna sa se duca cu produsul si sa il plateasca spunand ca a constatat ca nu e pe bon, etc???
Multumesc
Aveti doua posibilitati simple:

1.Nu o mai lasati neinsotita in magazine,pana nu se maturizeaza.
2.Punteti-o si in aceste conditii "sa stea cu mainile in buzunare"
vasi 49 v-a zis bine ca trebuie dusa la un psihiatru, nu de alta dar este ultra cunoscut ca asa se incepe viata de infractor...de la un furt mic si din ce in ce mai mare pana se opreste dincolo de portile penitenciarului.
pe acest site nu aveti cum sa gasiti persoane-consultanti cu aceleasi "indeletniciri" cu sora dvs, deoarece la cea mai mica abatere, se ia adio de la profesiunea juridica practicata.
Dna avocat ,cu tot respectul, aceasta postare nu ma ajuta cu nimic, eu i-am raspuns altcuiva referitor la acest lucru. Am pus niste intrebari si am cerut un raspuns din punct de vedere juridic, pe un site de profil. Nu m-am referit in niciun caz la faptul ca avocatii au, ca sa folosesc exprimarea dvs, astfel de 'indeletniciri'. Daca ma puteti ajuta cu un raspuns la intrebarile mele, va multumesc anticipat.
Din punct de vedere juridic nu o sa raspunda de data asta, vorba zicalei: "hotul neprins e negustor cinstit". Prea putin probabil ca se uita pe inregistrari si fac plangere la politie.
Dar, data viitoare daca o prind, tinand cont ca are si amenda administrativa sa fiti sigur(a) ca va raspunde. Si nu tot cu amenda administrativa, cu mai mult de atat.
Multumesc pt raspuns. Dar aceasta amenda administrativa nu are un termen de prescriere? in ce fel se agata de dosarul ei? cand se poate vedea?

Alte discuții în legătură

Tentativa de furt sau furt calificat?ajutati-ma va rog! cata28 cata28 ieri la ora 11 am intrat intr-un magazin de haine si am bagat o pereche de blugi in geanta ..angajata a vazut lispsa acelui blug si in magazin m-a intreb de ei ... (vezi toată discuția)
Furt hipermaket belle30 belle30 buna ziua...azi 13.04.2010 am fost prinsa cu poduse neachitate in valoare de 180 ron din hipermarketul cora.s-a chemat politia am mers la sectie unde am dat ... (vezi toată discuția)
Furtul,definitie motamo lmlaur lmlaur Buna ziua ! As dori sa stiu daca furtul in urmatoarea prezentare e furt calificat si daca nu e pedeapsa lui Furtul dintr-un supermarket ziua neavand ... (vezi toată discuția)