avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... act comercial ilicit, Legea nr. 12/1990
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

act comercial ilicit, Legea nr. 12/1990

buna seara ! se poate considera act comercial ilicit transportarea a 3 cartuse de tigari moldovenesti in autoturismul proprietate personala si aplicata legea 12/90 art 1/lita+art1/lite=amenda 2000lei? nu se poate contesta aceasta hotarare cu art 5 codul comercial?
Cel mai recent răspuns: Diana Ramona , Alte profesii 04:34, 17 Iunie 2010
Maximul amenzii pt aceasta contraventie art 1 lit a + e este de 1500 lei ( cf art 2/1/c ) .
Transportul de marfuri accizabile este de asemenea act de comert .
Luand extrema cealalta , aveati document de provenienta si plata accizei , la intrare in tara , respectiv la achizitionarea produselor din tutun ?
Plafonul vamal admis este de 40 tigarete/persoana daca nu ma insel .
Eu as fi incadrat fapta altfel , si anume in dispozitiile codului de proc . fiscala , pt detinere pe teritoriul Romaniei , de marfuri accizabile , nemarcate corespunzator ( timbrul fiscal nu este romanesc ) .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare tutun vrac- care este pedeapsa prevazuta de lege? ini2015 ini2015 buna ziua am si eu o mica problema... am fost prins in timp ce incercam sa vand un kg de tutun vrac, imi poate spune cineva care sunt pedepsele pentru astfel ... (vezi toată discuția)
Contrabanda legea nr.86/2006 cristian_tax cristian_tax Va salut! Daca se poate,as avea nevoie de ceva lamuriri.Am avut o perchezitie domiciliara, unde mi-au fost gasite de catre organe 15 cartuse de tigari ... (vezi toată discuția)
Contestatie impotriva unui proces verbal emis de autoritatea vamala Sorin_12003 Sorin_12003 Buna ziua. Problema mea este urmatoare si va rog sa ma ajutati cu ceva informatii folositoare. Sunt Persoana fizica, Nu sunt inregistrat ca Persoana ... (vezi toată discuția)