avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 877 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concedieri legale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concedieri legale

Buna!In regulamentul firmei am specificat ca in urma a 3 absente nemotivate sepoate desface ctr.de munca fara comisie este legal si daca da va rog sa imi spuneti ce trebuie depus la dosarul ITM in care art. ma incadrez.:-/
Cel mai recent răspuns: terecote , utilizator 07:47, 17 Iunie 2010
nu, nu este legal.
legea nr. 53/2003
"ART. 267
(1) Sub sancţiunea nulităţii absolute, nici o măsură, cu excepţia celei prevăzute la art. 264 alin. (1) lit. a), nu poate fi dispusă mai înainte de efectuarea unei cercetări disciplinare prealabile.
(2) În vederea desfăşurării cercetării disciplinare prealabile, salariatul va fi convocat în scris de persoana împuternicită de către angajator să realizeze cercetarea, precizându-se obiectul, data, ora şi locul întrevederii. " :)
regulamentul firmei,nu poate contine prevederi contrare legii.
Geagu Oana a scris:

Buna!In regulamentul firmei am specificat ca in urma a 3 absente nemotivate sepoate desface ctr.de munca fara comisie este legal si daca da va rog sa imi spuneti ce trebuie depus la dosarul ITM in care art. ma incadrez.:-/


Aceasta prevedere este contrara dispozitiilor legale si prin urmare trebuie sa o modificati .... la ITM se depune decizia de incetare sau de desfacere a c.i.m. in termen de 5 zile de la data perfectarii acesteia.
La dosarul de personal al salariatului trebuie sa mai existe in afara deciziei si actele care au stat la baza emiterii acesteia.
Trebuie sa va ramana la indemana si dovada ca angajatul a primit in scris convocarea respectiva (1. ori aveti doua exemplare - unul pt. fiecare parte, exemplarul care ramane la dvs. trebuie sa fie semnt de catre cel convocat , pentru a putea face dovada ca intr-adevar a fost instiintat; 2. scrisoare de convocare - recomandata cu semnatura de primire ) . In convocare trebuie sa precizati obiectul, data, ora şi locul întrevederii . Daca nu se prezinta puteti face sanctionarea conf. art. 267(3) . Daca se prezinta , trebuie fara discutie sa urmati procedura care este redata in art. 268 , pct. (1)-(5)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este procesul pentru desfacerea contractului de munca cu litera a? Anddy Anddy Buna ziua, Imi puteti spune care este procesul de desfacere al contractului de munca cu litera a? In cat timp de la demisie se poate face? Se poate ca ... (vezi toată discuția)
Absente nemotivate vasilelacramioara vasilelacramioara buna seara, va rog frumos, sa ma lamureasca si pe mine cineva ca am urmatoarea situatie , un salariat lipseste de pe data de 10.05.2011 si nu poate fi ... (vezi toată discuția)
Desfacerea cim-ului in baza absentelor nemotivate delia25 delia25 Buna ziua! La cate absente nemotivate se poate desface contractul de munca si care este procedura? Multumesc (vezi toată discuția)