avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

am depus dosarul pt divort de comun acord, am avut termen de judecata, dar nu ne-am prezentat. din pacate relatia tot nu merge. intrebarea mea este ce trebuie sa fac pt a depune din nou dosarul pt divort
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 14:54, 18 Iunie 2010
Daca ati primit acasa redactatea sentintei, cu respingerea actiunii, recuperati-va din dosar certficatul de casatorie, platiti iar taxele de timbru si depuneti actiunea din nou .
Ati verificat ce s-a intamplat la termen? S-a respins actiunea sau s-a amanat cauza? Daca s-a respins...solutia este sa promovati din nou actiune. Daca insa s-a acordat inca un termen...(desi ma indoiesc)...atunci va prezentati la termen. Mai exista posibilitatea sa se fi suspendat (iar ma indoiesc).
Concluzia...Trebuie sa verificati intai soarta dosarului si apoi vedeti cum actionati.
Cu stima
av.M.Hornea
nu am primit acasa redactarea sentintei, doar am urmarit pe site-ul judecatoriei si procesul apare ca suspendat. mai departe nu siu cum se procedeaza.
va multumesc
formulati o cerere derepunere pe rol a dosarului.
Achitati taxa judiciara de timbru de 19,5 lei si formulati cerere de repunere pe rol a cauzei.
av.M.Hornea

Alte discuții în legătură

Repunere cauza pe rol crana crana am divortat in noiembrie 2012. Atunci fostul sot nu a fost de acord sa-mi pastrez numele avut in timpul casatoriei. In februarie2013 am depus apel pentru ... (vezi toată discuția)
Proces suspendat anamaria.adamescu anamaria.adamescu buna ziua, am si eu o intrebarare, va rog. Fratele meu a fost in proces de divort timp de 4 luni (4 infatisari), la toate s-a prezentat doar el, sotia ... (vezi toată discuția)
Suspenda judecatii in cauzele de divort in temeiul art.242(1)punct .2 cod procedura civila catalina.p catalina.p "Suspenda judecata cauzei in temeiul dispozitiilor art.242(1)punct .2 Cod procedura civila, deoarece nici una din parti nu s-a prezentat la strigarea ... (vezi toată discuția)