avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... ce mai pot face?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

ce mai pot face?

Buna ziua,
As dori sa-mi spuneti si mie ce pot face in situatia in care in anul 2009 oct. am dat demisia de la locul de munca (lucram ca vanzaroare intr-un magazin alimentar ) lucram in schimb cu o fata , in perioada preavizului patronul a facut inventar si mi-a imputat toate lipsurile , a depus o plangere panala pt furt , nu a avut nici o proba .dosarul a fost trimis la parchet si nici in ziua de azi nu am aflat nimic de dosar , de cate ori am sunat si am intrebat mi s-a spus ca nu s-a solutionat .Vreau sa stiu in cat timp mai pot recupera de la patron salariul pe luna respactiva , bonurile de masa si orele suplimentare .
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 01:28, 18 Iunie 2010
Nu cred ca se justifica infractiunea de furt ci mai repede infractiunea de delapidare .
Mai inainte de toate , trebuie sa se solutioneze dosarul in care sunteti parte ( si ar fi trebuit sa fie acuzata si colega dvs de schimb , daca s-au constatat lipsuri ) .
Daca se va solutiona favorabil pt dvs , va puteti recupera drepturiale de la angajator , fie pe cale amiabila , fie pe cale judecatoreasca .
buna ziua ,indraznesc sa spun ca ma aflu intr o sit asemanatoare cu a ta,daca doresti citeste"acuzatie nefondata de furt impotriva angajatului"
Eu va sfatuiesc sa va adresati instantei competente (Tribunalul )cu o cerere prin care sa solicitati obligarea angajatorului la plata salariului si a celorlalte obligatii. Dosarul de la parchet e posibil sa primeasca o rezolutie dupa multi ani
diana ramona a scris:

Nu cred ca se justifica infractiunea de furt ci mai repede infractiunea de delapidare .
Mai inainte de toate , trebuie sa se solutioneze dosarul in care sunteti parte ( si ar fi trebuit sa fie acuzata si colega dvs de schimb , daca s-au constatat lipsuri ) .
Daca se va solutiona favorabil pt dvs , va puteti recupera drepturiale de la angajator , fie pe cale amiabila , fie pe cale judecatoreasca .

Eu cred ca indiferent de natura acuzatiei penale salariul trebuia platit.
Daca veti fi gasita vinovata reprezinta o cu totul alta chestiune.
Salariul trebuia platit si nu oprit.Este un abuz.
Drepturile salariale intrau in obligatia patronului,mai ales daca ati fost angajat cu forme legale si trebuiau achitate,indiferent de rezultatul exentualelor cercetari legate de sesizarea sa.
Actionati-l in judecata pentru obtinerea drepturilor salariale si mergeti cu un memoriu la prim porocurorul parchetului care are cauza in investigare sau care supravegheaza cercetarea solicitandu-i urgentarea cercetarilor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca nu exista condamnare pt delapidare, se poate cere obligarea la plata? Florentina_A Florentina_A La data de 03.06.2005, in urma unui control efectuat la casieria unei societati, s-a constatat o lipsa in gestiune in valoare de 120.000 ron. De la ... (vezi toată discuția)
Cine e responsabil sa aduca probe acuzatul sau cel care acuza? myyxalanx myyxalanx Sunt gestionar si in urma unui inventar la care a iesit o suma mare de bani lipsa, patronul ma ameninta cu proces penal, desi la o discutie fata in fata pe ... (vezi toată discuția)
Doua dosare penale ContSters126274 ContSters126274 Am fost angajat la o firma privata patru ani. Impotriva mea sa depus o reclamatie de delapidare pentru niste lipsuri in perioada anilor 2008 - 2009. In urma ... (vezi toată discuția)