avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Care sunt criteriile pt restructurarile unor angajati ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Care sunt criteriile pt restructurarile unor angajati pe aceeasi pozitie in firma?

Avem urmatorul caz:

Eu si inca o colega lucram intr-un departament al unei firme. Vine o directoare noua cu oamenii ei, cu care a lucrat in toate joburile trecute, si decide sa ne dea pe noi afara. Noi si oamenii ei avem aceleasi pozitii. Care e speta conforma careia putem da in judecata? Mentionez ca am avut parte de tratamente disciminatorii: nu am avut acces la informatie necesara desfasurarii muncii in vreme ce oamenii ei au acess la aceste baze de date. Nu am participat la nici o sedinta de interes pt noi in vreme ce oamenii ei au participat. Nu ni s-a dat efectiv nimic de munca timp de luni de zile desi am cerut de munca. Am ajuns sa facem munca pt alte departamente doar ca sa nu stam.
Cel mai recent răspuns: curaj , utilizator 09:38, 21 Iunie 2010
Va multumesc foarte mult pt informatiile valoroase pe care mi le furnizati.
As vrea insa sa specific un lucru - nu vorbim de discriminare pe baza de sex ci pe baza de preferinte pur subiective. Sefa si-a adus oamenii ei, prietenele ei, iar pe noi ne trateaza execrabil. Nu ne da de lucru si nu avem acces la nici o informatie pt a ne putea desfasura munca (cum ar fi baza de date la care au toti angajatii acces). Suntem intr-o companie privata.

Este acest lucru un caz de discriminare, din punctul de vedere al codului muncii, al definitiei date discriminarii? Senzatia mea e ca acest cod al muncii defineste discriminarea numai in baza sexului, rasei, orientarii sexuale, viziunii politice etc.
Haideti sa va mai dau cateva detalii: cat de in regula vi se pare ca o companie care face sute de angajari si are un buget de training (facut de mine cu mana mea) de 500 mii euro si care mareste salariile, sa dea oameni afara??? Realizati despre ce vorbesc?

Pai din cate stiu eu si din ce procese am mai auzit, mai degraba reduci bugetul de training si NU maresti salariile decat sa lasi oameni pe drumuri.

Chiar m-ar interesa feedback-ul dumneavoastra.
Ultima modificare: Luni, 21 Iunie 2010
curaj, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere individuala mihaelaroxana11 mihaelaroxana11 Buna ziua, Pentru o societate care are 15 angajati este considerata concediere individuala daca se concediaza in aceeasi zi 3 salariati (posturi identice) ... (vezi toată discuția)
Tratament diferențiat, ostil la locul de munca cum poate fi ... Cornely Cornely Tratament diferențiat, ostil la locul de munca Cum poate fi gestionata o situație privind tratamentul diferențiat și ostil al unui director de institutie ... (vezi toată discuția)
Discriminare ozd_82 ozd_82 Buna ziua, Am nevoie de consiliere juridica pentru urmatoarea problema: Sunt angajat in functia de lucrator gestionar intr-o importanta companie din tara. ... (vezi toată discuția)