avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 377 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Calculul eronat al vechimii pentru pensia de ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Calculul eronat al vechimii pentru pensia de invaliditate gradul 2

Buna ziua
Am si eu urmatoarea intrebare :
am depus dosarul de pensie grad.2 si am primit deciazia cu calculul de vechime eronat si implicit si valoarea pensiei mai mica .Spun acest lucru pentru ca am facut o simulare la casa de pensii inainte de pensionare si am avut 25 ani si 6 luni .Acum dupa ce am depus dosarul mi s-a calculat vechimea de 24 de ani , cu un an si jumatate mai putin . Vreau sa stiu si eu cu cine sau la cine trebuie sa ma adresez pentru acest fapt .Mai mult , am luat si eu dupa copia cartii de munca , si am vazut ca din calcule rezulta clar 25 de ani si 6 luni , deci cum a fost facuta simularea era corect . Pe decizia de pensionare scrie ca poate fi contestata la tribunal in 45 de zile de la comunicare . Alta cale nu exista , cred ca daca ma duc la oficiul de pensii sa le arat ,ce vreau , nu cred ca stau de vorba cu tine .Spune-ti ce pot sa fac ?
Multumesc anticipat
Alexandra
Cel mai recent răspuns: ContSters122901 , utilizator 16:26, 18 Iunie 2010
Contestatia impotriva deciziei este singura cale. Aveti grija sa nu depasiti termenul.
Mai intai mergeti la CJP si sesizati gresala, in cel putin 14 zile de la primirea deciziei. Veti discuta cu dosarul in fata si veti explica . Puteti merge in audienta la conducatorul CJP, sau la serv. stabiliri pensie. Daca intradevar este gresala lor, se va rezolva fara instanta de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cartea de munca cotimanis cotimanis Am depus pentru pensia de invaliditate copii de pe cartea de munca si celelalte adeverinte de vechime dar la casa de pensii mi s-au oprit si originalele.Cum ... (vezi toată discuția)
Decizie de pensionare ghiocelioana ghiocelioana Tatăl meu a fost pensionat pentru muncă depusă si limită de vîrstă prin decizia CJP din 05.11.2010. Prin decizie,nu i-a fost luată în consideratie ... (vezi toată discuția)
Calcul punctaj lunar la pensie eugen2011 eugen2011 Buna ziua, Vreau sa calculez pensia ca sa verific daca CJP face calculul corect dar am nevoie de ajutorul Dvs.: -in perioada 1 iulie 1977-1 ianuarie 1991se ... (vezi toată discuția)