avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... act de vanzare cumparare sau donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

act de vanzare cumparare sau donatie

Salut,
Socriul meu ne-am donat o casa si un teren la sat , in ce conditi am putea face un act de vanzare- cumparate sau donatie sa platim cat mai putin la stat. am inteles ca daca vinde ficei( adik sotiei)actele ar costa mai putin.......
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 11:03, 18 Iunie 2010
Nu cred ca ar costa mai putin dar va scuteste de eventualelle probleme ulterioare ce ar aparea in cazul contractului de donatie.
Nu inteleg ce vreti sa spuneti...Ori v-a donat o casa si teren ori vrea sa va vanda?
daca vinde fiicei, implicit va vinde si dvs.
Pe langa taxa va mai fi si onorariul notarului si asta difera.Va trebui sa va interesati la mai multi notari.
av.M.Hornea
pai sa ne intelegem socrul dvs v-a facut sau nu actul?
Scuze de neintelegere, legal nu s-a facut nici o formalitate si asta incercam sa facem pt un teren cu casa construita de 2171 mp., la un birou notarial ne facut calculatia si ne ajungea cam 2300 eur acutul de vanzare cumparare mi se pare enorm pt un teren cu o casa din pamant.ar fii o varianta sa demolam casa si apoi sa facem actul de vanzare cumparare, probabil sa scada valoarea?
:))
nu cred ca este o idee buna.
de ex in bucuresti terenul liber de constructii este mult mai scump decat cel ocupat.
va sfatuiesc sa consultati un avocat .
o sa stie cum sa va indrume.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am o nelamurire kosmin76 kosmin76 In 2005 am cumparat un teren pe numele socrului meu.In 2006 am demolat casa veche ce se afla pe acest teren si am construit una noua, desigur pe numele ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament prin vanzare-cumparare vs. donatie fara drept de uzufruct infoadrian infoadrian Buna ziua, Am nevoie de ajutor pentru varianta optima in care sa preiau dreptul de proprietate al unui apartament. Socrii mei vor trece pe numele nostru ... (vezi toată discuția)
Donatie teren prxcta prxcta Buna ziua. am o mare intrebare: daca socrul meu ii doneaza fiicei sale (sotia mea) un teren (nu vrea sub nici o forma act de vanzare-cumparare) care este ... (vezi toată discuția)