avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... DONATIE TEREN
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

DONATIE TEREN

Buna ziua. am o mare intrebare: daca socrul meu ii doneaza fiicei sale (sotia mea) un teren (nu vrea sub nici o forma act de vanzare-cumparare) care este riscul ulterior in cazul in care doresc sa construiesc o casa pe terenul respectiv? Adica, exista riscul sa poata fi atacat (terenul) in instanta in urma unui partaj, mostenire sau alte lucruri? Exista riscul sa nu pot vinde terenul sau casa ulterior? Incerc sa culeg informatii de pe acum pt. a nu ma trezi in fata faptului implinit.
Cel mai recent răspuns: Adrian Copil , Consilier juridic 08:39, 23 August 2007
Este de preferat un act de vanzare cumparare, insa nu cred ca in cazul dumneavoastra sa apara probleme mai tarziu. Un inconvenient ar fi daca doriti sa instrainati terenul. Stiind ca donatiile pot fi revocate cumparatorul va prefera un teren dobandit prin act de v/c. Alt inconvenient este la mostenire, donatia aceasta va trebui raportata in cazul in care sunt mai multi mostenitori rezervatari.
Parerea mea este sa faceti actul de donatie daca nu aveti alta varianta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare apartament prin vanzare-cumparare vs. donatie fara drept de uzufruct infoadrian infoadrian Buna ziua, Am nevoie de ajutor pentru varianta optima in care sa preiau dreptul de proprietate al unui apartament. Socrii mei vor trece pe numele nostru ... (vezi toată discuția)
Donatie sau vaznare-cumparare? laumuzical laumuzical Eu trebuie sa iau o suprafata de pamant de la tatal socru. Problema este ca el vrea neaparat prin donatie. Am inteles ca sunt multe dezavantaje. Am cautat prin ... (vezi toată discuția)
Constructie casa ady88 ady88 Buna ziua. Asi dori sa construiesc o casa pe un teren care este in proprietatea socrului si fratele socrului. Terenul mai are 2 constructii, casa 90 mp si ... (vezi toată discuția)