avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1978 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie sau Vaznare-Cumparare?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie sau Vaznare-Cumparare?

Eu trebuie sa iau o suprafata de pamant de la tatal socru. Problema este ca el vrea neaparat prin donatie. Am inteles ca sunt multe dezavantaje. Am cautat prin lege, dar e prea "multa" sincer... Eu as vrea prin Vanzare-Cumparare. Dar ca sa-l conving, trebuie sa ii adug argumente solide in favoare Vanzare-Cumparare, si argumente solide in defavoarea Donatiei.
Ceea ce vreau sa intreb este : exista vreo modalitate de a face donatie, dar sa nu se poata atinga nimeni de pamant odata ce mi-l doneaza mie(mai bine zis sotiei mele)?
Care ar fi marile dezavantaje ale donatiei?
Sper sa ma poata ajuta cineva. Va multumesc frumos!!!
Cel mai recent răspuns: ContSters89491 , utilizator 12:26, 14 Octombrie 2010
daca nu mai are copii in afara de sotie, ii poate dona linistit fiicei lui, iar terenul va fi doar al sotiei, in cazul unui partaj, nu veti avea drept asupra acestui teren
daca mai are copii, ar fi bine sa va vanda, numai ca in acest caz, ati fi si dvs si sotia coproprietari
Contractul de vanzare cumparare confera mai multa siguranta dobanditorului..de asemenea, cum a zis doamna anterior...prin vanzare-cumparare ar fi bun comun..prin donatie facuta in favoarea sotiei..bunul ar fi propriu al acesteia...in cazul in care vor exista mostenitori rezervatari..exista riscul reductiunii donatiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sora mamei mele nu are copii, iar din partea soțului are nepoți de la frații lui. ea vrea să-mi doneze cu uzufruct o casă, poate fi atacată donația de ceilalți nepoți? grigorescumarga grigorescumarga Buna seara,sora mamei (matusa mea) nu are copii iar din partea sotului are nepoti de la fratii acestuia,vrea sa-mi vanda o casa la tara cu contract de vanzare ... (vezi toată discuția)
Donatie, mostenire sau act de vanzare midadu midadu Am impreuna cu sotul meu o casa construita pe terenul soacrei mele.Am vrea sa donam aceasta casa copiilor mei minori iar soacra mea sa le doneze si terenul. ... (vezi toată discuția)
Donatie teren prxcta prxcta Buna ziua. am o mare intrebare: daca socrul meu ii doneaza fiicei sale (sotia mea) un teren (nu vrea sub nici o forma act de vanzare-cumparare) care este ... (vezi toată discuția)