avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... taxa de drum, rovigneta, poate fi contestata?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

taxa de drum, rovigneta, poate fi contestata?

azi 17 06 2010 am luat amenda pentru neplata rovignetei,la podul de la giurgeni ,la statia de taxare trecere pod.
va accept critica ca nu respect legea,insa am o problema cu reparatiile masinii din cauza gropilor si nu mai am bani de taxa:((
stie cineva o cale de iesire din situatia asta?cred ca taxa de drum este deja inclusa in combustibil,- o contestatie a p v sub ce forma?
mi a oprit si talonul desi masina e leasing
nu am semnat p v ,nu vreau sa dau banii statului, am parbrizul crapat din cauza zgurei aruncate pe jos,merita taxa?
multumiri anticipate
catre vio_rogojan, multumesc de indicatii, se pare ca art 16 al 1 ,corespunde ca nu a scris ocupatia si locul de munca, plus al 7 si art 19 al 1 deoarece nu am semnat nu a avut nici un marotr desi acolo opresc toate masinile pentru plata taxei.
Consider ca sansele de admisibilitate a plangerii contraventionale invocand art. 16 si 19 tind catre zero. Nulitatea este una relativa si nu stiu ce motiv s-ar putea invoca astfel incat sa demonstreze un prejudiciu. Cat despre art. 17, nu cred ca sunt sanse sa fi fost incalcat.
Cand mai gasesti gropi mari si cazi in ele, poti sa-i dai in judecata si poate ai ceva sanse sa castigi.

Deocamdata te-au gasit ei pe tine ca vroiai sa treci podul. Care n-are gropi. Lasa prostiile cu nulitatea ca nu ti-a completat ocupatia si locul muncii. Dumneata chiar nu ai pic de rusine si simt civic? Ai facut-o pe berbecul si ti-ai luat-o. Dar continui cu inversunare sa vrei sa poti fenta rovineta... pune-ti inima in pace ,nu se poate.

Asemenea discutii sunt ridicole si sunt o ofensa la adresa tuturor soferilor care sunt corecti si platesc rovineta. Nu, toate aceste persoane nu sunt stupide ca respecta regulile si nu cauta tertipuri sa fenteze rovineta.
~ Conținut șters la cerere ~
stimate gunar,am simt civic cat pentru doua vieti si am pierdut mult din cauza asta, insa nu renunt ,dar nu accept ca tot talpa sa duca greul ,sa se faca averi de milioane euro din reparat sosele de 20 ani:weg:
colind europa si lumea si sunt la curent macar cat trebuie sa dureze o sosea facuta noua

cu asa sustinatori,:Davem conducatorii pe care ii meritam

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare daune materiale de la compania nationala de autostrazi si drumuri nationale din românia (cnadnr) Sophya Sophya Buna. Mai ieri am condus pe un drum plin de gropi si intamplarea a facut ca intr-o curba pe langa mine a trecut un TIR iar eu am intrat intr-o groaapa ce ... (vezi toată discuția)
Am achitat rovinieta la 8 minute după ce a vehiculul a trecut prin raza camerelor. vreau să contest procesul verbal de constatare, știe cineva un articol care ar putea să mă ajute? Katiusha Katiusha Poate sa ma ajute cineva? Am circulat fara rovinieta, insa in momentul in care mi-am adus aminte am fugit la prima benzinarie si am achitat-o. Mi-a venit ... (vezi toată discuția)
Amenzi auto preda alin preda alin buna seara.am un vw lt 46 de 4600 maxima admisa, am fost la firma vw sa o detarez sa nu mai am nevoie de licenta de transport si sa se conduca cu cat b.am ... (vezi toată discuția)