avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 909 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... anulare casatorie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

anulare casatorie

M-am casatorit in Canada acum 3 ani cu un cetatean canadian, iar a doua zi am revenit in Romania. Aceasta casatorie nu s-a consumat , iar eu nu m-am mai intors acolo si nici el n-a fost aici. Asi dori sa aflu daca stie cineva, daca si cum se poate anula casatoria, eu nu mai tin legatura cu persoana de f.mult timp, am incercat totusi s-o contactez in vederea divortului, dar nu e de gasit. cum as putea rezolva problema?
Cel mai recent răspuns: top.lore , utilizator 16:05, 1 Iunie 2007
Daca doriti un sfat juridic, atunci va pot spune ca nu va incadrati in nici unul din cazurile de anulare a casatoriei, poate doar daca dovediti existenta vreunui viciu de consimtamant, in sensul ca nu ati cunoscut identitatea fizica a sotului sau ati fost determinata la incheierea casat oriei prin viclenie sau prin violenta. Or pentru a cere anularea trebuia sa o faceti intr-un anumit termen. Singura solutie este divortul, problema care se pune este legata de citarea sotului. Va trebui facuta procedura cu strainatatea. Din cate am inteles nu stiti unde locuieste in prezent. Oricum banuiesc ca un domiciliu al parintilor lui sau unde ati stat cu el, chiar si pentru o zi, aveti. Va dura mai mult divortul dar merita, daca vreti sa fiti libera!! D-vs. decideti. Oricum sunt mai multe probleme care trebuie dezbatute. Divortul se poate solicita, asa ca merita sa incepeti procedura.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Solicitare in instanta pentru anularea casatoriei angajat angajat Ce acte sunt necesare daca doresc sa solicit in instanta anularea casatoriei, deoarece, prin viclenie, sotul meu mi-a viciat consimtamantul la data incheierii ... (vezi toată discuția)
Divort dupa casatorie de convenienta kroftl84 kroftl84 Buna ziua! Numele meu este Calban Alina. Ce sfaturi imi puteti da in urmatoarea problema? Eu m-am casatorit in decembrie 2012 cu un cetatean turc. Am incercat ... (vezi toată discuția)
Anulare casatorie vicar vicar Buna ziua, intrebarea mea este simpla: O casatorie care a fost incheiata anul trecut in septembrie( deci are mai putin de 1 an),se poate anula ,sau trebuie ... (vezi toată discuția)