avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 308 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Solicitare in instanta pentru anularea casatoriei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Solicitare in instanta pentru anularea casatoriei

Ce acte sunt necesare daca doresc sa solicit in instanta anularea casatoriei, deoarece, prin viclenie, sotul meu mi-a viciat consimtamantul la data incheierii casatoriei, m-a amagit, mi-a castigat increderea, m-a facut sa ma indragostesc de el, sa cred ca si el ma iubeste, numai cu scopul de a obtine un folos pentru sine - dreptul de sedere si nicidecum in ideea de a ne intemeia o familie.
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 18:12, 6 Septembrie 2010
Actiune propriu zisa .... astfel de viciu nu s-a intalnit in practica instantelor de judecata.Mai simplu,inaintati actiune de divort.


andymaurul
in primul rand..anularea casatoriei ptr vicii de consimtamant se poate cere in termen de 6 luni de la incheierea casatoriei...in al doilea rand, dolul nu se presupune deci trebuie sa aveti cu ce sa dovediti intentiile sotului dvs.
Sunt inca in termen, pentru ne-am casatorit pe 14.05.2010.
In privinta motivelor, am destule: lovituri peste tot, inclusiv in cap, vanatai, amenintari,insasi faptul ca acum m-a lasat fara nici un ban si trece la alta tipa cu bani, dovedeste multe, m-a inselat.
Desigur ca dovedeste multe: ca este violent, ca nu este fidel, ca va ameninta...dar nu ca v-a viciat consimtamantul la incheierea casatoriei.
Fata de subiectele anterioare deschise de dumneavoastra nu este nici o schimbare. Divortati pur si simplu.
buna ziua.
va sfatuiesc sa introduceti o actiune de desfacere a casatoriei,si nu de anulare a acesteia.
personal nu cred ca veti reusi cu o astfel de actiune.
divortati.
succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anularea casatoriei - consimtamant viciat lex124 lex124 Considerati ca am motive destul de intemeiate pentru a obtine in instanta anularea casatoriei ? Voi incerca sa detaliez cat pot de mult . M-am casatorit ... (vezi toată discuția)
Divort dupa casatorie de convenienta kroftl84 kroftl84 Buna ziua! Numele meu este Calban Alina. Ce sfaturi imi puteti da in urmatoarea problema? Eu m-am casatorit in decembrie 2012 cu un cetatean turc. Am incercat ... (vezi toată discuția)
Cedare parti sociale la o firma cu 2 asociati nick77_a nick77_a Buna ziua! Va rog daca puteti sa ma sfatuiti intr-o problema. Eu si sotia mea anul trecut am infiintat o firma, iar anul acesta (acum 2 saptamani) m-a ... (vezi toată discuția)