avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Casatorie cu un cetatean non-membru U.E.
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Casatorie cu un cetatean non-membru U.E.

Buna ziua!
As dori sa stiu daca, eu, cetean roman, prin casatoria cu un cetatean brazilian, ii va da acestuia dreptul de a detine Work permit in Irlanda. Precizez ca in prezent, cetateanul brazilian respectiv nu poate lucra mai mult de 20 ore/saptamana si este obligat sa participe la anumite cursuri.
Va adresez aceasta intrebare deoarece, incercand eu insami sa ma angajez in Dublin, am intampinat o serie de dificultati. Cauza : Romania si Bulgaria nu au inca drepturi depline ca membre ale uniunii, fiind recent admise.
Mai precizez ca cetateanul respectiv se afla de patru ani in Irlanda, lucrand legal.
Daca eu am aceste restrictii, el, casatorindu-se cu mine, va avea dreptul la angajare de tip full-time (cel putin 40 de ore/saptamana) + neobligativitatea cursurilor pentru emigranti?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:04, 18 Iunie 2010
Pentru a primi un raspuns concret cred ca trebuie sa va adresati unui jurist iralndez sau autoritatilor din aceasta tara.
Ultima modificare: Vineri, 18 Iunie 2010
Radu Gabrian, Mediator
Referitor la Accesul cetatenilor romani pe piata fortei de munca din Irlanda puteti accesa acest link
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca nedeclarat, munca la negru - profesor margarita_lkb margarita_lkb Buna ziua! Sunt o profesoara calificata cu 20 ani vechime in invatamant. Anul trecut am primit o oferta de a lucra un an de zile, respectiv anul scolar ... (vezi toată discuția)
Intrare in sua cu pasaport maghiar raluca1979 raluca1979 Buna ziua.Daca se poate, va rog sa ma lamuriti intr-o problema: o persoana care are 2 refuzuri de viza de la Ambasada Sua din Romania are nevoie de viza la ... (vezi toată discuția)
Contract part time / conventie civila invatamant marianghelu marianghelu Buna ziua, Lucrez 4 ore pe saptamana. Directorul sustine ca mi-a intocmit o conventie civila pentru ca sunt prea putine ore (cand este vacanta scolara in ... (vezi toată discuția)