Buna ziua. Va rog sa ma ajutați cu clarificări, eventual documentatia/legea din Spania, dacă știți, care este in vigoare și care mi se aplica pentru următoarea situație: eu sunt cetățean roman, și sunt reprezident in Spania, unde sunt angajat si lucrez începând cu data de 1 ianuarie 2024, tara in care am adresa de rezidenta, și dețin de asemenea și domiciliul fiscal : in Spania plătesc toate taxele pentru venituri / salariul meu. Totodată, menționez faptul că, soția mea, tot româncă, va naște un copil, în ianuarie 2025, în România. Ea nu are NIE (momentan) pentru că în prezent încă lucrează (a lucrat până în prezent) doar în România, țara în care își are si domiciliul - deci tot în Romania plătește toate taxele. De asemenea, precizez ca sotia mea va opta pentru a fi in concediu de maternitate pentru aproximativ 2 ani, conform legislației din Romania.
Întrebare: ma intereseaza sa stiu daca, dupa nasterea copilului in Romania, in ianuarie 2025, eu pot beneficia de concediu pentru cresterea copilului in calitate de tata, conform legii din Spania, unde plătesc taxele (am domiciliul fiscal); daca da, am dreptul la 6 săptămâni ?sau pentru ce perioadă? Mulţumesc anticipat
Cel mai recent răspuns:
Alexandru.SB , utilizator
15:11, 18 Noiembrie 2024