avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 976 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort fara dovezi?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort fara dovezi?

Am 44 de ani, 2 copii minori si sunt casatorita de 10 ani. De peste 5 ani, am foarte des certuri cu sotul, el acuzandu-ma de infidelitate. Eu pot doar sa sustin ca nu are dreptate, nu am dovezi ca am fost corecta...In ocaziile acuzate de el ca am fost infidela puteam fi verificata, eu anuntam unde merg, insa nu a verificat niciodata daca l-am mintit. Certurile si acuzele au devenit tot mai dese si mai grave, desi avem doi copii, unul de 9 ani si unul de 5 ani.
In ultimii 3 ani a lucrat in strainatate. A contractat un imprumut la o banca, pentru a ne achizitiona o casa si am ipotecat garsoniera in care locuiam, ca garantie a imprumutului. Eu nu sunt co-imprumutat, fiindca vechimea la locul de munca era prea mica. Rata este mult mai mare decat venitul meu actual, eu fiind bugetara.
El a revenit de aproape un an in tara si de atunci a lucrat 3 luni, apoi a fost in preaviz inca o luna...Cauta sa gaseasca de lucru, doar in strainatate si inca nu a primit nici o oferta. Deja nu mai avem cu ce plati ratele si nici cu ce sa sustinem traiul. Cu banii imprumutati si ce a castigat el, am cumparat o casa veche si am renovat-o.
Certurile dintre noi m-au distrus psihic si sufleteste. Acuzele sunt nedrepte, formulate in cuvinte foarte grele, ma simt vesnic umiliata si neapreciata. Astazi m-a lovit peste fata, cu palmele si capul...A fost un soc greu pentru mine.
Suntem amandoi intelectuali, nu pot intelege un astfel de tratament si nu-l merit. Copiii nostri asista la discutii si aud cuvintele adresate. Sustine ca pun presiuen prea mare pe el, cand insist sa aduca venituri in familie si ca am profitat mereu de el, material si individual. Eu nu pot sa spun decat ca nu are dreptate. In perioada cat a fost plecat, am supravegheat renovarea casei, am avut serviciu si 2 copii, unul in clasa I si unul la gradinita. NU am dorit sa-l insel si nu am cautat ocazii. Mi-am permis doar sa merg la aerobic, cate o ora de 3 ori pe saptamana, fiindca ma ingrasasem si doream sa slabesc. In vacanta de vara din 2009, am dus copiii la bunici, pentru a beneficia de stat in aer liber si a nu plati o bona. El sustine ca atunci am vrut "libertate". Sunt exasperata de acuzatii si nervii imi cedeaza. Faptul ca a fost atat de usor sa ma loveasca ma inspaimanta.
Ce as putea face? Ma ameninta ca pleca de acasa...Eu nu am bani sa platesc ratele la banca si salariul de bugetar e insuficient si sa traim. Nici de avocat nu am bani acum, si ce m-ar putea sfatui acesta?

Va multumesc pentru rabdare si sfaturi!
Cel mai recent răspuns: irinavasiliu , utilizator 09:53, 20 Iunie 2010
Cred ca in primul rand aveti nevoie de consiliere.Mergeti la un psiholog.Trebuie sa va salvati casnicia.
Am mai incercat asta, in urma cu 5 ani, am participat doar la vreo 5 sedinte. Lucrurile s-au schimat pe moment, doar. Acum nu ar accepta sub nici o forma. E foarte convins de dreptatea lui si nu accepta nici un sfat. De altfel, nici propria lui familie, mama, farti, nu indraznesc sa-i spuna ceva, fiindca se supara imediat si considera ca toti se baga in viata lui. Ma tem ca are deja niste "fixatii", desi nu accepta asemenea idee si e foarte sigur de luciditatea mintii lui. Din pacate, e foarte puternic, insa dificil ca temperament si personalitate, si ultimul serviciu l-a pierdut tot din astfel de motive. Credeti ca eu nu am incercat in toti acesti ani sa-mi salvez casnicia? Fara incredere si sentimente nu cred ca e posibil. Daca a inceput sa ma loveasca, de aici incolo ce sa mai sper?
Va multumesc mult ca va-ti gandit la problema mea...stiu ca suna a ironie, insa nu e.

Irina
trebuie sa va ganditi daca mai puteti trai cu el sau nu. iar daca nu, dati divort, faceti partaj. daca vrea sa plece, asta e.. inchiriati casa, mai castigati un ban sa puteti face partajul
nu va ajutati daca traiti in tensiune si dvs si copiii
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Iunie 2010
gi-jane2, moderator
nu pot sa dau nume aici pe site, dar exista in buuresti un domn CA care este si psiholog si psihiatru si care am vazut ca trateaza foarte multa lume. eu in locul dvs m-as duce la el sa-i explic, sa-mi spuna daca sotul nu cumva este de psihiatru, daca nu mai este o chestie simpla de psiholog si sa va invetze cum trebuie sa puneti problema in fata sotului dvs ca sa va salvati casatoria. desrieti-i doctorului situatia ca este posibil sa va zica sa va lasati pagubasa... acum depinde...


succes.
Ultima modificare: Vineri, 18 Iunie 2010
MYRA CIMPEAN , Avocat
Din pacate, nu suntem din Bucuresti. Si eu ma tem ca ne-ar trebui un psiholog/psihiatru....insa el nu ar accepta sub nici o forma ca judecata lui nu e realista. Si problema e veche si se agraveaza de la an la an...E buna intrebarea daca merita efortul de a salva casnicia. Eu cred ca viata linistita nu voi avea, insa imi pare rau de copiii nostri si de casa pe care o vom pierde, in favoarea bancii, daca nu se iveste o minune.
Alte intrebari, se poate face partaj, fara divort prealabil?
Cum as putea demonstra judecatorului abuzurile psihice?
Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Denigrarea celuilalt parinte, in fata copiilor annaluk annaluk Buna ziua, Sunt divortata de 1 an de sotul meu. Avem 2 copii, o fată de 13 ani si un baiat de 6 ani. Copiii au domiciliul la mine, dar custodia e ... (vezi toată discuția)
Locuim în casa socrilor și nu ne mai înțelegem. aș pleca împreună cu copiii, dar nu văd cum mi-aș putea recupera banii din credit investiți în casă, vă rog frumos să mă ajutați cu un sfat danapartan35 danapartan35 Suntem casatoriti de 15 ani avem 2 copii minori, o fata de 14 ani si baiatul de 13. Eu nu am adus nimic cand m-am mutat la el, dar lucrez si tot salarul meu se ... (vezi toată discuția)
Parasire de domiciliu (mama cu copii) ddps ddps Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un sfat. Nu stiu ce sa fac... Sunt barbat, casatorit de 11 ani, avem 2 copii (8 ani, respectiv 6 ani). Sotia s-a ... (vezi toată discuția)