avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort fara dovezi?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort fara dovezi?

Am 44 de ani, 2 copii minori si sunt casatorita de 10 ani. De peste 5 ani, am foarte des certuri cu sotul, el acuzandu-ma de infidelitate. Eu pot doar sa sustin ca nu are dreptate, nu am dovezi ca am fost corecta...In ocaziile acuzate de el ca am fost infidela puteam fi verificata, eu anuntam unde merg, insa nu a verificat niciodata daca l-am mintit. Certurile si acuzele au devenit tot mai dese si mai grave, desi avem doi copii, unul de 9 ani si unul de 5 ani.
In ultimii 3 ani a lucrat in strainatate. A contractat un imprumut la o banca, pentru a ne achizitiona o casa si am ipotecat garsoniera in care locuiam, ca garantie a imprumutului. Eu nu sunt co-imprumutat, fiindca vechimea la locul de munca era prea mica. Rata este mult mai mare decat venitul meu actual, eu fiind bugetara.
El a revenit de aproape un an in tara si de atunci a lucrat 3 luni, apoi a fost in preaviz inca o luna...Cauta sa gaseasca de lucru, doar in strainatate si inca nu a primit nici o oferta. Deja nu mai avem cu ce plati ratele si nici cu ce sa sustinem traiul. Cu banii imprumutati si ce a castigat el, am cumparat o casa veche si am renovat-o.
Certurile dintre noi m-au distrus psihic si sufleteste. Acuzele sunt nedrepte, formulate in cuvinte foarte grele, ma simt vesnic umiliata si neapreciata. Astazi m-a lovit peste fata, cu palmele si capul...A fost un soc greu pentru mine.
Suntem amandoi intelectuali, nu pot intelege un astfel de tratament si nu-l merit. Copiii nostri asista la discutii si aud cuvintele adresate. Sustine ca pun presiuen prea mare pe el, cand insist sa aduca venituri in familie si ca am profitat mereu de el, material si individual. Eu nu pot sa spun decat ca nu are dreptate. In perioada cat a fost plecat, am supravegheat renovarea casei, am avut serviciu si 2 copii, unul in clasa I si unul la gradinita. NU am dorit sa-l insel si nu am cautat ocazii. Mi-am permis doar sa merg la aerobic, cate o ora de 3 ori pe saptamana, fiindca ma ingrasasem si doream sa slabesc. In vacanta de vara din 2009, am dus copiii la bunici, pentru a beneficia de stat in aer liber si a nu plati o bona. El sustine ca atunci am vrut "libertate". Sunt exasperata de acuzatii si nervii imi cedeaza. Faptul ca a fost atat de usor sa ma loveasca ma inspaimanta.
Ce as putea face? Ma ameninta ca pleca de acasa...Eu nu am bani sa platesc ratele la banca si salariul de bugetar e insuficient si sa traim. Nici de avocat nu am bani acum, si ce m-ar putea sfatui acesta?

Va multumesc pentru rabdare si sfaturi!
Cel mai recent răspuns: irinavasiliu , utilizator 09:53, 20 Iunie 2010
ati vb cu sotul si de posibilitatea de a divorta? ar trebui sa stiti pozitia lui in legatura cu un eventual partaj..daca nu va intelegeti la partaj, e f costisitor si procesul de durata.
partajul se poate face si in timpul casatoriei in instanta, potrivit art. 36 din C. fam. alin. 2, bunurile comune pot fi împartite în timpul casatoriei la cererea oricaruia dintre soti, pt motive temeinice in acest sens (abandonarea fortata a domiciliului comun din cauza relelor tratamente ; vârsta avansata si starea de boala a unuia din soti). oricum ramane la aprecierea instantei.
nu prea are sens sa faceti partaj, fara divort. de regula ( daca nu il cere un creditor al unuia din soti), partajul se face in timpul divortului sau dupa
casa puteti s-o vindeti de comun acord si sa achitati imprumutul, ridicati ipoteca de pe garsoniera si restul il impartiti.
chiar daca demonstrati in instanta abuzurile psihice, nu vad cu ce va ajuta, doar ca divortul se va pronunta din culpa exclusiva a sotului
Am citit acest caz si nu ma abtin sa intervin cu opinia mea. Nu traiesc in tara si am pregatire in asistenta sociala. Este absolut nepermis pentru un avocat sa dea sfaturi non-legale in pozitie de avocata. Ar trebui sa stati concentrati pe cadrul legal. Aveti o profesie care cere o etica profesionala.....

Cand o femeie este abuzata fie emotional sau fizic, sfatul "incercati sa salvati casnicia" e de-a dreptul ridicol daca nu iresponsabil. Practic sunteti un complice din punct de vedere moral daca femeia continua sa stea intr-o relatie abuzanta in cazul in care se intampla ceva grav cauzat de abuz.
M-a incurajat sa mai aflu si o altfel de parere, decat cea ca sunt legata da maini si de picioare. Ma simt blocata in situatie, fiindca in justitia noastra sotul care face plangere,m trebuie sa dovedeasca motivele. Certurile noastre s-au petrecut doar intre noi, eventuaal au auzit si copii...care sunt prea mici pentru a fi implicati.
In casnicia noastra, m-a lovit efectiv doar de 2 ori, o data in urma cu 5-6 ani, o palma peste fata. Atunci a declarat ca regreta si n-o sa se mai intample. Dar iata ca s-a intamplat, iar de asta data a fost mai violent.
Stiu ca grija creditului este apasatoare, insa nu e o scuza. Abuzul emotional si psihic e mai puternic, iar acuzele se mentin si se adancesc, de-a lungul timpului. Am incercat sa "menajez susceptibilitatile", insa nu vreau sa-mi pierd complet individualitatea. Consider ca am niste drepturi elementare, de a face o cheltuiala pentru "sufletu"l meu, de a iesi cateodata (foarte rar), singura, fiindca nu inseamna ca am "plecat la agatat". Lipsa lui completa de incredere ma macina si ma demoralizeaza. Orice fapt, cuvintele, evenimentele, sunt intepretate (nu pe loc, doar cand incepe iar o cearta!), in sprijinul banuielilor lui, ca argumente ca-l tratez fara respect si fara sa tin cont de el. Sunt ca niste lovituri sub centura...
In timp, mia-m pierdut disponibilitatea sufleteasca, simt cum ma bucura din ce in ce mai putine lucruri, iar asta e groaznic, cand ai doi copii, inca mici, minunat dar de la Dumnezeu! Imi pierd rabdarea pentru ei, fiindca simt ca nu-mi e de ajuns ca ei ma iubesc, daca tatal lor ma desconsidera atat de rau...
Deci, nu pot demonstra in instanta abuzul. Cum o sa pot castiga un proces? E drept ca el nu are venituri, pe moment, insa salariul meu nu mi-a permite sa cer copiii in custodie.
De aceea sunt atat de bulversata; incotro s-o iau?

Multumesc celor care au rabdare sa citeasca si sa se gandeasca la sitiatia mea!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Denigrarea celuilalt parinte, in fata copiilor annaluk annaluk Buna ziua, Sunt divortata de 1 an de sotul meu. Avem 2 copii, o fată de 13 ani si un baiat de 6 ani. Copiii au domiciliul la mine, dar custodia e ... (vezi toată discuția)
Locuim în casa socrilor și nu ne mai înțelegem. aș pleca împreună cu copiii, dar nu văd cum mi-aș putea recupera banii din credit investiți în casă, vă rog frumos să mă ajutați cu un sfat danapartan35 danapartan35 Suntem casatoriti de 15 ani avem 2 copii minori, o fata de 14 ani si baiatul de 13. Eu nu am adus nimic cand m-am mutat la el, dar lucrez si tot salarul meu se ... (vezi toată discuția)
Parasire de domiciliu (mama cu copii) ddps ddps Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un sfat. Nu stiu ce sa fac... Sunt barbat, casatorit de 11 ani, avem 2 copii (8 ani, respectiv 6 ani). Sotia s-a ... (vezi toată discuția)