avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... retinere permis de conducere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

retinere permis de conducere

Buna ziua ! O intrebare am ... am fost implicat intr`un accident rutier acum 2 ani ... accident rezultat cu decesul unui prieten .... culpa comuna a spus politia ... in momentul respectiv nu am primit nici o amenda nici nu mi`a fost luat permisul ... dupa ceva timp mi`a spus cineva ca trebuie sa`l duc la politie . Eu l`am dus la politia rutiera din orasul in care stau accidentul avand loc in alt judet . Cand am fost acolo pentru declaratii urma ca politia sa innainteze dosarul ... cand m`au intrebat daca vreau dovada am spus ca nu vreau... nu vad cum in 2 ani jumatate nu se aude nimic . Acum 2 intrebari :
1. Care este procedura prin care pot sa`mi iau dovada, ( am inteles ca trebuie sa fac o cerere procurorului dar as vrea sa stiu cat dureaza pana o aproba sau nu ... dupa caz ... sa stiu pentru ca eu trebuie sa fac 600 km sa ajung acolo
2. Exista vreo posibilitate sa`mi returneze permisul in original pana la finalizarea cercetarilor ?
3. Trebuie sa merg cu avocatul meu pentru chestia asta ... pentru ca eu am fost cu dansul cand a trebuit sa dau declaratii si de atunci nu s`a mai intamplat nimic si cred ca are impresia ca nu`l mai vreau .... ca eu i`am spus ca il contactez cand primesc ceva acasa .

Multumesc

Cel mai recent răspuns: Daniel Coman , Avocat 22:24, 17 Iunie 2010
1. Daca dosarul este la parchet faceti o cerere la procuror
pentru prelungirea dreptuluide a conduce care se da pentru o
perioada de 30 de zile, dupa care poate fi prelungita din nou.

2. Daca v-a fost retinut, nu vi-l mai restituie de cat daca se constata
cca sunteti nevinovat si se dispune scoaterea de sub urmarire sau
neinceperea urmaririi, dupa caz.

3. Nu este necesar sa mergeti cu avocatul pentru o astfel de cerere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vatamare usoara din culpa myhay_elsym myhay_elsym Buna ziua. Pe scurt , iata ce s-a intamplat. Am lovit din spate( nu i-am deformat decat bara spate) o masina in care se aflau 4 persoane. Pa locul din fata ... (vezi toată discuția)
Refuzu de a mi se elibera dovada de circulatie costel_dorofte2012 costel_dorofte2012 In luna iulie 2012 am fost implicat intr-un accident rutier din vina mea pt ca nu am acordat prioritate, in urma accidentului a rezultat ranirea usoara a ... (vezi toată discuția)
Accident auto cu vatamare corporala Cristea_C Cristea_C Buna ziua, Este posibil ca persoana autoarea unui accident auto cu vatamare corporala grava sa isi primeasca carnetul inapoi de la politie? Accidentul a fost ... (vezi toată discuția)