avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... neinmatriculat sau fals
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

neinmatriculat sau fals

buna seara.sa ma lamureasca si pe mine cineva in legatura cu nr provizorii auto!sotul meu a fost oprit in trafic avand autorizatia de circulatie expirata(nr rosii expirate).cnf art 85 alin(1)dovada inlocuitoare a permisului este cu drept de circulatie 15zile,dar nu i-au dat asa ci fara drept de circulatie spunandu-i ca nr sunt false .in final dosar penal.intrebare :daca politaii au verificat prin statie si el aparea cu nr si numele in baza de date a politiei cum sa fie nr fals?si pentru urmatoarele 30zile de nr provizorii i se vor da alte nr sau raman aceleasi
Cel mai recent răspuns: Mihaibc , utilizator 07:40, 2 Septembrie 2010
Infractiunea de nr. expirate nu exista in codul rutier si mai ales treaba cu nr. false e cea mai mare prostie,din moment ce nu s-au adus modificari nr. nu pot fi false.Doar ca in Romania se poate orce,in asfel de cazuri se da amenda administrativa de catre procuror maxim de 1000 lei +taxe judiceare,deoarece nu prezinta pericol social,bineinteles daca cel cercetat nu are atecedente penale,doar ca toata faza dureaza cateva luni depinde cum se misca cei de la politie.Amenda administrativa nu apare in cazier si permisul se recupereaza dupa plata ei.
rares85 a scris:

Infractiunea de nr. expirate nu exista in codul rutier si mai ales treaba cu nr. false e cea mai mare prostie,din moment ce nu s-au adus modificari nr. nu pot fi false
.
O.U.G. nr.193/2002
" CAP. 6
Infracţiuni şi pedepse

ART. 84
Nerespectarea dispoziţiilor privind circulaţia pe drumurile publice, care întruneşte elementele constitutive ale unei infracţiuni, atrage răspunderea penală şi se sancţionează potrivit prezentei ordonanţe de urgenţă.
ART. 85
(1) Punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai, neînmatriculat sau neînregistrat, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 3 ani."
Deci...este infractiune...
Acum, sigur, dupa ce-ati povestit dvs,. e foarte posibil sa fie sanctionat cu amenda... fapta nu prezinta pericol public, si omul, se pare ca nu are 19 ani, bmw seria 3 , cu tun de bass in portbagaj.... :)
(1) Punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai, neînmatriculat sau neînregistrat, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 3 ani."
Deci...este infractiune...


Pai da doar ca nici o masina cu nr. provizorii valabile nu se poate pune in circulatie pentru ca nu este inmatriculata decat provizoriu:OEu nu zic ca acest lucru de a circula cu o masina cu numere expirate nu trebuie pedepsit,dar cred ca ar ajunge o amenda contraventionala si suspendarea permisului nu dosare la parchet care tin pe loc alte cazuri mai grave.In al doilea rand fapta este incadrata ca masina neinmatriculata si cu numere false,deci din start apare concursul de infractiuni si dintr-o prostie omul face doua infractiuni,aici ar mai urma ca prostia politistilor sa fie maxima sa incadreze fapta si la fals si uz de fals daca numerele sunt false si pe urma sa se cerceteze si pe ei pentru ca politia a eliberat acele nr. care sunt false.Nu?#-o TRAIM IN ROMANIA SI ASTA NE OCUPA TOT TIMPULB-) <<plec pe Marte,plec departe..............."
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Iunie 2010
rares85, utilizator
Pentru aceasta fapta nu se acorda dovada de circulatie pe timpul cercetarilor.
Eu nu mai inteleg nimic!Art111-(1)permisul se retine in urmatoarele cazuri:a)........;b)cand titularul a savarsit una dintre infractiunile prevazute la art 85,86 ....c)...d)....e)....f)....(2)la retinerea permisului ,in cazurile de la alin (1)titularului i se elibereaza dovada cu sau fara drept de circulatie (3)in situatiile de la alin (1)lit.b dovada este fara drept de circulatie(4) .......(5)in situatiile prevazute la art 85alin (1)dovada inlocuitoare a permisului de conducere se elibereaza cu drept de circulatie pentru o perioada de 15 zile .Doar nu vorbesc din capul meu am codul rutier pe 2010. De altfel seful de la pol rutiera ne-a spus ca s-au adus modificari la art111 in 2008

Alte discuții în legătură

Problema cu numeri rosi expirate gmd legno srl gmd legno srl Buna ziua, numele meu este Danilo ,mi-a retinut permisul de conducere deoarece in data de 10.03.2009 duceam la mecanic o masina care ii fusese numere ... (vezi toată discuția)
Retinerea permisului de conducere, placute inmatriculare provizorii de export si certificate de inmatriculer in punctul de frontiera petea petosticky1979 petosticky1979 Ma aflu in punctul de trecere frontiera Petea. Sunt soferul unui ansamblu de vehicule format din cap tractor si semiremorca, ansamblu achizitionat din ... (vezi toată discuția)
Ce se intimpla daca seyyku seyyku 1 conduci fara permis pe drumul public 2 faci accident 3 fugi de la locul accidentului,4 ai masina neinmatriculata 5 remorca cu numere false 6 te gaseste cu ... (vezi toată discuția)