avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1036 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... CASCO + dosar penal in cazul conducerii autoturismului ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

CASCO + dosar penal in cazul conducerii autoturismului sub influenta bauturilor alcoolice

Buna seara,

Acum 10 zile am condus pe un drum public dupa ce consumasem alcool. La trecerea de pe banda 1 pe banda 2, masina a inceput sa capete balans, am franat dar...cum si alcoolul isi spune cuvantul..am franat prea tarziu si m-am rasturnat, dupa ce masina s-a lovit de parapet. Cu cateva saptamani inainte fusesem la service unde masina era in garantie si in urma unei constatari de rutina mi-a fost semnalat si scris pe constatare ca trebuie sa inlocuiesc placutele de frana. Neoficial(nu exista scris pe constatare) reprezentatul de la service mi-a spus, citez: "Acum ai 26.000Km, cred ca te tin placutele pana la 28.000km". In momentul accidentului aveam in jur de 27400. Am mentionat acest lucru si la Politie dar mi-au sugerat ca fiind alcool, platesc expertiza tehnica degeaba. Nu au existat alte autovehicule implicate in accident si nici victime. Rezultatul la etilotest a fost 1,00. Am mers in interval de 45-60min. la spital, unde mi-au fost recoltate 2 probe biologice(la interval de 1h intre recoltari). Am fost pus de catre asistenta sa fac anumite "teste" : sa merg cativa pasi si sa ma intorc brusc spre stanga..... Am cooperat in totalitate atat cu organele de Politie cat si cu personalul sanitar, pe toata durata discutiile fiind amiabile. Politia mi-a spus ca le pare rau, ca ma vad destul de coerent, dar din pacate....Prima problema ar fi ca masina este proprietatea tatalui meu si desi aveam asigurare Casco, asiguratorul spune ca fiind alcool nu crede ca se aproba plata daunei, indiferent de cine a condus masina. Autoturismul este avariat in proportie de 80%, este credit auto care inca nu a fost achitat in intregime. Polita Casco este cesionata catre Banca. Masina nu o pot dezmembra fara sa achit acest credit.. A doua problema este dosarul penal. Mentionez ca nu am primit inca rezultatul probelor biologice, dar din cate am inteles, va iesi cam..."dublu". Nu am antecedente penale. Va rog sa ma sfatuiti ce ar trebui sa fac si care ar fi pedeapsa maxima.
Adevarat .
Mi-a ramas in minte un subiect similar cu acesta , insa care era si cu o victima .Mea culpa .
Retrag cele afirmate mai sus in mesajul in care v-am citat , si sustin punctul dvs de vedere . =D>
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Iunie 2010
Diana Ramona, Alte profesii
Buna seara,

Revin la Dvs. cu intrebari referitoare la rezultatul probelor biologice. Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1. Sunt anuntat despre aceste rezultate(data eliberarii si valoarea alcoolemiei)?
2. Daca nu sunt anuntat, care este modalitatea de a afla aceste rezultate?

Multumesc.
Veti fi citat la politie si vi se vor aduce la cunostinta , dupa ce acestea vor sosi de la Serviciul de Medicina Legala .
Si dvs puteti sa va adresati organului care va instrumenteaza cauza pentru a va informa .
diana ramona a scris:

Veti fi citat la politie si vi se vor aduce la cunostinta , dupa ce acestea vor sosi de la Serviciul de Medicina Legala .
Si dvs puteti sa va adresati organului care va instrumenteaza cauza pentru a va informa .

Fata de cele mentionate de distinsa d-na consultant cu profesionalism,mai adaug ca aveti si posibilitatea sa verificati la registratura INML,data plecarii lucrarii catre organul de politie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alcool la volan - stabilire alcoolemie ContSters150674 ContSters150674 Buna ziua, La ora 02:00 am intrat cu masina intr-un ornament stradal al primariei(respectiv o banca). Am parcat masina (putin avariata) in apropiere si apoi ... (vezi toată discuția)
Despagubire casco - alcooltest neefectuat AndreiBBB AndreiBBB Buna ziua, Va rog mult, un sfat cu privire la urmatoarea problema : Autoturismul propriu (Vw Passat) a fost implicat intr-un incident auto (vinovat fiind ... (vezi toată discuția)
Conducere sub influenta bauturilor alcoolice Stiggy Stiggy In luna mai a acestui an, intr-o noapte, in jurul orelor 02:30 am, am avut un accident de circulatie soldat doar cu avarierea masinii pe care o conduceam. Ma ... (vezi toată discuția)