avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis suspendat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis suspendat

Am o problema putin mai delicata, care daca este posibil, asteapta un raspuns(sfat) cat mai repede cu putinta!!! Va multumesc anticipat!!!
Anul trecut in aprilie, am avut un accident la care, cu bunavointa domnilor politisti, am fost scos vinovat. Fiind un accident cu "victima", zic asa ca aceasta nu a suferit nici o leziune, doar ca banii sunt mai presus de orice, permisul mi-a fost retinut pentru cercetari. Mi-a fost eliberata o dovada, cu drept de circulatie. Acest dosar a fost solutionat prin noiembrie 2009 primind permisul inapoi, dar in septembrie 2009, mentionez ca sunt angajat la o firma de transport ca sofer profesionist, am mai avut un incident, la fel nevinovat, dar pentru ca acea dovada, pe care din cauza ca ajungeam foarte rar acasa, am omis sa o prelungesc. Si acest dosar a fost solutionat primind NUP. Am primit o amenda administrativa si o suspendare pe 90 zile. Am intrebat daca se poate sa beneficiez de reducerea pedepsei, primind raspuns afirmativ, am trecut acest examen, si cei de la politie spun ca totusi nu beneficiez de reducere. Poate din cauza faptului ca tot anul trecut in decembrie am fost tstat ca etilotest, avand 0,14 la mie?
Am primit prima suspendare in 11 martie 2010, crezand ca o sa beneficiez de reducere, speram sa fie acea suspendare pana la 11 aprilie 2010, dar in 8 aprilie 2010 sa dat solutia de respingere a contestatiei facute la judecatorie. Asadar eu asteptam sa mi se elibereze permisul cam in jurul datei de 8 iulie 2010, dar domnii politisti prin amabilitatea dansilor, spun ca numai pe 9 septembrie 2010, o sa mai pot conduce.
Am gresit#-o, recunosc, dar doua suspendari de 90 zile, oare este posibil?
Va rog ajutati-ma cu un sfat!!! Cum as putea sa imi recapat permisul inapoi, avand in vedere ca acesta este sursa mea de venit...Va multumesc
Cel mai recent răspuns: CostiS , utilizator 01:37, 19 Iunie 2010
Imi pare rau,dar numai dvs.ati descris un intreg"pomelnic" de situatii in care nu ati respectat legea rutiera si aceasta este cu atat mai grav ,cu cat sunteti sofer profesionist .
Cu regret,dar cred ca dvs.cand "le faceati pe pe cele nepermise"trebuia sa va ganditi la situatia dvs.
Din nefericire pentru dvs,nu prea aveti ce face,mai ales ca din 08.04.2010,v-ati adus aminte tocmai acum.
Va trebui sa asteptati si sa va reconsiderati conduita dvs.la volan.
Daca aveti familie,imi pare rau pentru aceasta
Da, aveti dreptate, nu am respectat legea... Dar cand esti scos vinovat intr-un accident cu victima, fiind NEVINOVAT, doar ca poate un amarat de TIR-ist castiga putin mai bine. Sau poate ca au gandit ai nostri politisti ca un camion are o asigurare mai mare.... Nu stiu. Ceea ce stiu este ca de la acel accident au degenerat toate problemele mele. Si inca ceva distinse Domn, a uita este omeneste, cazul meu cu aceea dovada de circulatie, dar sa spunem ca astea sunt greselile mele, dealtfel si acest lucru, greseala, este omenesc... Am gresit, platesc, dar de ce domnii de la politie nu vor sa imi reduca pedeapsa macar la prima abatere??? In cazul accidentului nu am avut nici macar o amenda, nu avusesem nici macar un radar, de cu mult timp in urma, poate ani, daramite permis suspendat si astfel nemaifiind prima abatere... Eu acest sfat il ceream distinse Domn, daca nu ar fi corect ca la prima suspendare sa am dreptul la reducere. pentru cea de a doua este clar ca nu primesc reducere. Si inca ceva: eu am intrebat la politie daca primesc acea reducere, primind raspuns afirmativ, dar se pare ca nu. Si acum cand am fost sa intreb iarasi despre permisul meu mi se spune ca trebuie sa mai astept 2 luni. Romania te iubesc!!! Va multumesc si astept un sfat....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident circulatie anca280 anca280 Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns la problema mea: anult trecut in luna aprilie am fost implicat intr-un accident de circulatie soldat cu victime ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis de conducere ghitucristian ghitucristian Buna ziua, Mi-a fost suspendat permisul de conducere. Mergand pe DN7, nu am reusit sa franez si am lovit o Dacie din spate. Nu aveam viteza mare. Pasagerul ... (vezi toată discuția)
Recuperare permis dupa nup martinescu-bogdan martinescu-bogdan Va salut si multumesc anticipat celor care ma pot ajuta. In urma cu aproximativ 2 luni am accidentat o pers. pe trecerea de pietoni, am urmat toate procedurile ... (vezi toată discuția)