avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 271 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... girant credit pt masina
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

girant credit pt masina

Am nevoie de un sfat : s-a luat un credit de aproximativ 10 000 de euro pentru o masina pe o durata de 8 ani cu o rata lunara de 800 de roni. Timp de un an s-au achitat ratele, dar din anumite motive s-a ajuns la imposibilitatea efectuarii platii. Proprietarul doreste sa-si inchida creditul prin returnarea masinii. Exista posibilitatea unor astfel de operatiuni sau lichidarea creditului nu se poate efectua prin returnarea masinii, existand anumite obligatii, o rata mai mica, o eventuala diferenta de plata din partea celui care a facut creditul? Ce se intampla cu girantul creditului in situatia de fata?
Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 07:57, 18 Iunie 2010
depinde ce scrie in contractul de credit, insa nu va asteptati ca doar returnarea masinii sa lichideze datoria! daca sunteti proprietar pe masina, aceasta va fi vanduta prin executor( tanandu-se cont de valoarea scazuta a masinii, dupa un an de utilizare) si dvs. veti suporta toate dobanzile, penalizarile si cheltuielile efectuate de creditor in vederea recuperarii datoriei.
Incercati o varianta de refinantare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract credit / executare in vederea recuperarii restantelor adriancernescu adriancernescu Buna ziua, Ma adresez acestui forum in speranta ca voi obtine un raspuns, cel putin diferit fata de cel transmis de banca. O sa detaliez in cateva ... (vezi toată discuția)
Executare silita a firmei lu lu Am un credit pe firma de aprox 20 000 lei care mi-a marit dobanda chiar din prima luna , nu mai am posibilitatea de a-l achita , In contractul cu banca , ... (vezi toată discuția)
Casa de ajutor reciproc Monica-Mihalea Monica-Mihalea Stimati cititori participanti pe forum, Am rugamintea sa ma ajutati in solutionarea urmatoarei probleme: In luna decembrie a anului trecut, mi-am dat ... (vezi toată discuția)