avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... retragere plangere penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

retragere plangere penala

Am fost reclamat pentru amenintare cu pistolul unor individ care imi cosea iarba pe terenul meu proprietate personala , unul a depus plangere iar ceilalti declaratii ca martor (patru). Eu am declarat ca intradevar am scos pistolul dar nu cu intentia de a folosi doar ca am vrut sa scot batista care se afla sub pistol si am reintrodus arma inapoi in buzunar. Eu nu am martori, Respectivul care a depus plangere mia spus la o intalnire pe care l-am avut cu el ca retrage plangerea daca ii dau 2500 ron aceasta convorbire am inregistrat cu un reportofon profesional si se aude perfect. Pot eu sa folosesc aceasta inregistrare sa demonstrez ca mi sa inscenat aceasta plangere?
Cel mai recent răspuns: amitza , utilizator 12:34, 21 Iunie 2010
e teren neingradit neconstruit cei care au cosit au recunoscut ca erau la cosit in plangerea depusa si unul dintre iei a depus plangere si ceilalti au venit ca martori profitand de faptul ca au vazut ca am pistol si au zis ca scot un ban daca fac plangere pentru amenintare si doar unul a zis ca lam amenintat, am poze ca iam surprins acolo foarte clare cu coasele si iarba taiata
amitza a scris:

de imde reiese ca e vorba de teren neimprejmuit?.....ca eu nu am inteles asa

iar furtul calificat nu absoarbe niciodata violarea de domiciliu ci intra in concurs, e si ril pe tema asta, dar cu referire la concursul dintre talharie si violare de domiciliu;)



Sunt de aceeasi parere ca violarea de domiciliu se absoarbe de furtul calificat , iar sustinerea dvs ca "niciodata" mi se pare nefondata .
Se pare ca intr-adevar este vorba de un teren neimprejmuit , care nu este compatibil cu cerinta art 192 al 1 CP .
Una este talharia si alta este furtul calificat . Nu putem aplica aceleasi prevederi obligative in alte infractiuni .
Cand furtul se realizeaza prin intrarea fara drept intr-o locuinta , se savarseste o singura infractiune de furt calificat ( art 209 lit i ) absorbind violarea de domiciliu , existand o infractiune complexa , unica , fapt care exclude posibilitatea unui asemenea concurs ( Decizia CSJ - sectia penala nr 1016/1995 ) .
A se vedea si Tudorel Toader - Drept penal , parte speciala ( editia 2009 ) - Infractiunea de furt calificat .
Legea nu permite folosirea inregistrarilor fara aprobarile cerute de lege, desi am inteles ca exista un precedent, la o instanta din Bucuresti,o condamnare nedefinitiva a unei persoane filmate cu o camera ascunsa.
La depunerea plangerii pentru santaj, puteti solicita inregistrarea convorbirilor, asta pentru a va putea apara impotriva plangerii lor.
Pentru infractiune de furt, trebuie sa dovediti asta cu mijloace de proba sau martori.
Daca ei au recunoscut in declaratia lor ca au fost la cosit pe teren nu este destul?
INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE
- SECTIILE UNITE -

DECIZIA Nr. XXXI
din 16 aprilie 2007

1. Fapta de patrundere, in orice mod, intr-o locuinta sau dependinte ale acesteia, urmata de savarsirea unei talharii constituie un concurs real intre infractiunea de violare de domiciliu prevazuta de art. 192 din Codul penal si infractiunea de talharie prevazuta de art. 211 alin. 21 lit. c) din Codul penal.

2. Fapta de patrundere, in orice mod, intr-o curte sau intr-un loc imprejmuit ce tine de domiciliul persoanei, urmata de savarsirea unei talharii constituie un concurs real intre infractiunea de violare de domiciliu prevazuta de art. 192 din Codul penal si infractiunea de talharie prevazuta de art. 211 din Codul penal, cu exceptia circumstantei incriminate in art. 211 alin. 21 lit. c) din Codul penal.

daca fapta de talharie, circumstantiata de savarsirea faptei intr-o locuinta sau dependinte ale acesteia, este considerata a intra in concurs cu violarea de domiciliu, dat fiind faptul ca se aduc atingere unor valori diferite, cu atat mai mult va constitui concurs furtul savarsit prin patrunderea fara drept intr o locuinta, dependinta, etc, fapta ce e circumstantiata de modalitatea de savarsire efractie, escaladare, folosirea fara drept a unei chei mincinoase sau adevarate iar nu de locul de savarsire .

si nu uitati ca talharia este furtul savarsit prin violenta.

nu mai luati de bun tot ce intalniti prin carti, ar trebui sa si analizati motivele care stau in spatele ril urilor pronuntate.

Alte discuții în legătură

Furt prin escaladare alina_vi alina_vi Pot considera ca este vorba de infractiunea de furt calificat , atunci cand furtul este comis prin escaladare, daca hotul a patruns in domiciliu pe usa ramasa ... (vezi toată discuția)
Furt calificat alina_vi alina_vi Pot considera ca este vorba de infractiunea de furt calificat prin efractie in situatia in care infractorul a spart plafonul locuintei pentru a ajunge la bunul ... (vezi toată discuția)
Furt calificat prin violare de domiciliu mariapanaite mariapanaite Ce parere aveti, in noul cod penal, in cazul in care furtul calificat are loc in varianta [i]prin violare de domiciliu sau sediu profesional[/i], se va retine ... (vezi toată discuția)