avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1253 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... retragere plangere penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

retragere plangere penala

Am fost reclamat pentru amenintare cu pistolul unor individ care imi cosea iarba pe terenul meu proprietate personala , unul a depus plangere iar ceilalti declaratii ca martor (patru). Eu am declarat ca intradevar am scos pistolul dar nu cu intentia de a folosi doar ca am vrut sa scot batista care se afla sub pistol si am reintrodus arma inapoi in buzunar. Eu nu am martori, Respectivul care a depus plangere mia spus la o intalnire pe care l-am avut cu el ca retrage plangerea daca ii dau 2500 ron aceasta convorbire am inregistrat cu un reportofon profesional si se aude perfect. Pot eu sa folosesc aceasta inregistrare sa demonstrez ca mi sa inscenat aceasta plangere?
Cel mai recent răspuns: amitza , utilizator 12:34, 21 Iunie 2010
de obicei am pistolul la mine ca am avut niste amenintari prin telefon , si unde sal tin daca nu in buzunar, intentia mea era si sa vada si sa nu ma atace si unul dintre ei sustine ca eu am tinut arma catre el si am strigat stai ca te omor (e arma neletala) si ceilalti il sustin cu declaratii, eu am si reintrodus arma imediat in buzunar si am preferat sa fug de acolo , nu iam amenintat stiind ca e infractiune, pot sa cer sa faca testul cu detectorul de minciuni?
ati putea invoca legitima aparare in fata organului de politie, sa spuneti ca ati fost foarte speriat de prezenta aceluia pe terenul dumneavoastra si pe foncul amenintarilor prealabile erati extrem de tensionat ..

nu spun ca asta va garanteaza ca veti fi declarat nevinovat, dar puteti incerca

de asemenea, exista posibilitatea de a plati banii respectivi pentru a se retrage plangerea prealabila impotriva dumneavoastra, pana la urma ceea ce ati facut constituie infractiune.

discutati mai intai cu persoana, anuntati l ca vreti sa faceti plangere pentru furt, si ca daca isi retrage plangerea renuntati si dumneavoastra la depunerea plangerii, aca nu este de acord alegeti una din variantele de mai sus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt prin escaladare alina_vi alina_vi Pot considera ca este vorba de infractiunea de furt calificat , atunci cand furtul este comis prin escaladare, daca hotul a patruns in domiciliu pe usa ramasa ... (vezi toată discuția)
Furt calificat alina_vi alina_vi Pot considera ca este vorba de infractiunea de furt calificat prin efractie in situatia in care infractorul a spart plafonul locuintei pentru a ajunge la bunul ... (vezi toată discuția)
Furt calificat prin violare de domiciliu mariapanaite mariapanaite Ce parere aveti, in noul cod penal, in cazul in care furtul calificat are loc in varianta [i]prin violare de domiciliu sau sediu profesional[/i], se va retine ... (vezi toată discuția)