avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Buna ziua.
In curind imi va expira si ultima sursa de venit care este ajutorul de somaj.
Intrebarea mea este cum procedez cu pensia alimentara datorata fostei sotii pentru copilul pe care il avem impreuna?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:42, 21 Iunie 2010
daca a plati pensie copilului dvs, vi se pare jupuiala...#-o
urmarea ar fi ca mama copilului dvs, sa depuna plangere penala, iar urmare a acestui fapt, daca se dovedeste ca nu platiti din rea credinta, veti face nitica inchisoare.
pot fi executate silit, de catre un executor judecatoresc, veniturile dvs ( cand veti avea unul) si / sau bunuri care sunt pe numele dvs.
dar, se prea poate, ca fosta sotie sa se lipseasca sa va jupoaie de suma de 80 lei lunar...
Multumesc de lamuriri #-o.
"Jupuiala" mi se pare orice suma de bani pe care o dau din obligatie si nu din placere ori necesitate (placere era daca mi-asi fi crescut si eu copilul). Iar in situatia in care ma aflu mi se pare cu atit mai mult ca atare.
Sper ca fosta sotie sa se lipseasca de cei 80 lei lunar, dar dupa cum o cunosc n-am eu norocul asta! Oricum, mi-ati dat niste idei interesante pt. care multumesc inca o data. =D>
1. Daca nu veti plati pensia alimentara, puteti fi acuzat de savarsirea infractiunii de abandon de familie prevazuta de art.305 lit.c C.pen. (neplata cu rea-credinta, timp de 2 luni, a pensiei de intretinere stabilita pe cale judecatoreasca).

2. Daca nu aveti venituri, atunci se poate trece la executarea silita a bunurilor care sunt in proprietatea dvs.
In acest sens, fosta sotie poate apela la un executor judecatoresc pentru a solicita punerea in executarea a hotararii respective.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata pensiei alimentare luna de luna popescu leontina popescu leontina nu pot plati lunar pensia alimentara integral de cand s-a majorat,mentionez ca am platit-o asa cum a fost stabilita prin hotararea de divort lunar.acum nu am ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara platita sporadic mihaelas83 mihaelas83 buna ziua, deranjez din nou intr-o chestiune legata de pensia alimentara, asta dupa ce am tot auzit diverse pareri. in 28 iulie a.c s-a dat hotararea ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara irina-ana irina-ana Buna ziua! In urma divortului s-a stabilit o pensie alimentara de 150 de lei numai ca acesti bani fostul sot nu ii pune lunar ci o data la 2-3 luni si atunci ... (vezi toată discuția)