avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensia alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensia alimentara

Buna ziua! In urma divortului s-a stabilit o pensie alimentara de 150 de lei numai ca acesti bani fostul sot nu ii pune lunar ci o data la 2-3 luni si atunci nu pune decat 100 de lei.......ce trebuie sa fac?
Cel mai recent răspuns: Laura_77 , utilizator 21:53, 24 Noiembrie 2014
Plata pensie de intretinere echivaleaza cu savarsirea infractiunii de abandon de familie.( neplata pensiei de intretinere, cu rea credinta, vreme de trei luni, cel putin , reprezinta elementul constitutiv al infractiunii omisive de abandon de familie ).



Actiunea penala este pusa in miscare la plangerea penala prealabila a persoanei vatamate.


Plangerea penala prealabila trebuie depusa in termen de trei luni de cand a fost savarsita infractiunea .

( ori de cand reprezentantul legal al persoanei vatamate- minor- a cunoscut activitatea infractionala derulata ).


Va puteti adresa organelor judiciara, in vederea angajarii raspunderii penala a suspectului.



Hotararea judecatoreasca este susceptibila de executare silita, executarea silita putand fi initata in toate formele sale.( executarea silita poate fi realizata prin poprirea veniturilor salariale, ori poate fi realizata asupra bunurilor mobile si imobile , ale debitorului ).




Hotararea in materie de pensie de intretinere este executorie de drept.



In cazul in care veniturile debitorului obligatiei legale de intretinere comporta modificari, va puteti adresa instantei de judecata, pentru majorarea pensiei de intretinere.


( obligatia legala de intretinere este stabilita in functie de nevoile creditorului, dar si in functie de posibiltatile de plata ale debitorului acestei obligatii).


Succes.


Asta as vrea sa stiu daca il pot da in judecata chiar daca el imi pune pensia alimentara o data la 2-3 luni si atunci pune decat pe luna respectiva adica 150 lei
Irina draga mea eu de aproximativ 5 ani nu am primit nici macar 50 bani pentru copil,in ianuarie se fac 2 ani de cand l-am dat in judecata pentru abandon de familie si raspunsul lor a procuraturii dupa multe telefoane fiind ca :cazul nu este solutionat inca si fostul nu este de gasit !!dar intrebarea este legea din Romania nu se gandeste ca un copil 5 ani de zile nu se poate hrani cu aer si apa??doar un parinte trebuie sa munceasca sa nu ii lipseasca copilului care e facut in doi?ì??deci mari sperante nu sunt nici cu tribunal ,politie,procuratura!!o zi placuta!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamuri sentinta VintilaC VintilaC In ian 2019 am depus actele pt divort. In iulie 2019 s_a dat o sentinta in care scrie: \"Exexutorie de drept de la pronuntare, cu privire la capetele de cerere ... (vezi toată discuția)
Neplata pensie alimentara irinaiza irinaiza buna .ma numesc irina si as avea si eu o intrebare .fostul meu sot de cetatenie turca cu domiciuliul stabil in bucuresti nu mia mai platit pensie alimentara de ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara prietenoasa prietenoasa Buna ziua!spuneti mi va rog si mie ,ce am de facut in cazul in care eu sunt in Anglia cu fiul meu,iar fostul sot ,angajat MI nu imi mai trimite pensia ... (vezi toată discuția)