Buna,
va rog sa-mi raspunde-ti urgent, cum pot sa recuperez o suma de bani de la un fost angajat care a furat suma respectiva pentru care am si declaratia lui prin care recunoaste ca si-a insusit banii, firma i-a desfacut contractul de munca conf. codului muncii cu toate actele in regula, acum eu vreau sa recuperez suma de bani, am aflat ca detine o parte dintr-un apartament prin mostenire, si nu stiu ce sa fac, carei instante sa ma adresez ce cerere de chemare in judecata sa fac.
Multumesc,
Trebuie sa introduceti o actiune in raspundere patrimoniala a salariatului.Banuiesc ca furtul a fost efectuat in timpul exercitarii atributiilor de serviciu.
Competenta de solutionare a respectivei actiuni apartine tribunalului. La cerere atasati si declaratia salariatului prin care recunoaste fapta.
se poate recupera in baza codului muncii art.270. chiar daca a incetat contractul de munca fapta s-a savarsit in legatura si in timpul valavilitatii contactului. daca sa presupunem ca instanta, si aci e competent tribunalul, se declara necompetent atunci mergeti pe codul civil art.998, 999 raspunderea civila, si aci cred ca e competenta judec..
Potrivit art.284 alin.2 C.mun. coroborat cu art.2 pct.1 lit.c C.proc.civ., cererea de chemare in judecata se depune la Tribunalul în a cărei circumscripţie reclamantul îşi are domiciliul sau reşedinţa ori, după caz, sediul.
In speta, este vorba despre Tribunalul in a carei raza isi are sediul angajatorul.
multumesc, dar vroiam sa stiu daca fac cererea pe raspundere patrimoniala care este art. pe care sa inetemeiez aceasta cerere
Fiind litigiu de munca o sa-l depun la Tribunal.