avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 265 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... raspunderea patrimoniala a unui fost angajat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

raspunderea patrimoniala a unui fost angajat

Buna,
va rog sa-mi raspunde-ti urgent, cum pot sa recuperez o suma de bani de la un fost angajat care a furat suma respectiva pentru care am si declaratia lui prin care recunoaste ca si-a insusit banii, firma i-a desfacut contractul de munca conf. codului muncii cu toate actele in regula, acum eu vreau sa recuperez suma de bani, am aflat ca detine o parte dintr-un apartament prin mostenire, si nu stiu ce sa fac, carei instante sa ma adresez ce cerere de chemare in judecata sa fac.
Multumesc,
Buna ziua,

Trebuie sa introduceti o actiune in raspundere patrimoniala a salariatului.Banuiesc ca furtul a fost efectuat in timpul exercitarii atributiilor de serviciu.
Competenta de solutionare a respectivei actiuni apartine tribunalului. La cerere atasati si declaratia salariatului prin care recunoaste fapta.
se poate recupera in baza codului muncii art.270. chiar daca a incetat contractul de munca fapta s-a savarsit in legatura si in timpul valavilitatii contactului. daca sa presupunem ca instanta, si aci e competent tribunalul, se declara necompetent atunci mergeti pe codul civil art.998, 999 raspunderea civila, si aci cred ca e competenta judec..
Potrivit art.284 alin.2 C.mun. coroborat cu art.2 pct.1 lit.c C.proc.civ., cererea de chemare in judecata se depune la Tribunalul în a cărei circumscripţie reclamantul îşi are domiciliul sau reşedinţa ori, după caz, sediul.
In speta, este vorba despre Tribunalul in a carei raza isi are sediul angajatorul.
multumesc, dar vroiam sa stiu daca fac cererea pe raspundere patrimoniala care este art. pe care sa inetemeiez aceasta cerere
Fiind litigiu de munca o sa-l depun la Tribunal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare prejudiciu Erika Diana Erika Diana buna ziua, am o intrebare. in urma cu ceva timp (de ordinul 4,5 luni) curtea de conturi a efecutat un control. in urma controlului s-a constata ca trebuie ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani de la fosti angajati elena claudia ianasi elena claudia ianasi Buna dimineata, Firma la care lucrez are de recuperat bani de la fosti angajati. Acum un an firma a vandut cu factura la patru muncitori care lucrau la ... (vezi toată discuția)
Prejudiciu creat societatii, instanta competenta??? ghimicim ghimicim salariatul societatii nu a respectat orele de lucru, lipsind in mod repetat de la servici. prin lipsa sa s-au produs prejudicii societatii, aceasta avand ... (vezi toată discuția)