avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Recuperare bani de la fosti angajati
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Recuperare bani de la fosti angajati

Buna dimineata,
Firma la care lucrez are de recuperat bani de la fosti angajati. Acum un an firma a vandut cu factura la patru muncitori care lucrau la modernizarea sediului cate un calculator. Acestia au terminat lucrarile, insa nu au mai platit. Ce putem face pentru recuperarea banilor si care ar fi etapele pe care trebuie sa le urmez ? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 08:49, 28 Septembrie 2009
Daca nu puteti rezolva amiabil aceasta problema, solutia este instanta de judecata.
Facturile au fost semnate de catre acei angajati?
Va adresati instantei de judecata pentru recuperarea prejudiciului.
Trebuie vazut exact cum au fost derulate lucrurile ....daca se incadreaza la litigiu de munca (temei legal art 270 codul muncii) sau este un litigiu civil - temei legal art 998-999 cod civil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Posibila despagubire solicitata statului magu magu Am investit intr-un spatiu comercial pe care l-am inchiriat unui magazin alimentar. Dupa patru luni de functionare, in zona a inceput o lucrare de constructie ... (vezi toată discuția)
Raspunderea patrimoniala a unui fost angajat theodora2007 theodora2007 Buna, va rog sa-mi raspunde-ti urgent, cum pot sa recuperez o suma de bani de la un fost angajat care a furat suma respectiva pentru care am si declaratia lui ... (vezi toată discuția)
Prejudiciu creat societatii, instanta competenta??? ghimicim ghimicim salariatul societatii nu a respectat orele de lucru, lipsind in mod repetat de la servici. prin lipsa sa s-au produs prejudicii societatii, aceasta avand ... (vezi toată discuția)