avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... tura 24 cu 72 legala?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

tura 24 cu 72 legala?

Buna ziua,
urmare a reducerilor de cheltuieli ce trebuiesc facute in companiile de stat, sindicatul a propus sa se treaca la tura de 24 cu 72 propunere acceptata de conducere dar la care juristul companiei ne-a raspuns ca aceasta tura este ilegala.
As dori sa va intreb daca este sau nu legala, deoarece m-am interesat si stiu ca este practicata la SMURD,Pompieri etc.
Daca raspunsul este afirmativ, as vrea sa stiu si cum ar arata pontajul pentru acest tip de tura( ex: 12 ore,12 ore Liber Liber sau 16 ore 8 ore Liber Liber).
va multumesc, cu stima
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:56, 4 Aprilie 2022
Noi cei patru soferi pe masina de pompieri de la S.V.S.U executam serviciul de permanenta in ture de 24 cu 72, in aceasta Primarie nu mai avem o alta persoana sa ne inlocuiasca pentru zile libere si concediu in cazul asta nu trebuie sa ne plateasca pentru orele in plus in cazul nostru unde nu se poate compensa prin zile libere ,astept raspuns va multumesc.
Cred ca ar fi mai bine sa va adresati Inspectiei Muncii.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ore suplimentare gabrielggm gabrielggm buna ziua.lucrez ca pompier in ture de 24 cu 72 in cele mai multe luni am 8 ture de lucru deci 192 de ore pe luna.eu nu lucrez ore suplimentare?daca da cum pot ... (vezi toată discuția)
Compensatii la program 12/24 Radu Aura Radu Aura Daca tb sa acord compensatii/ liber platit pentru un salariat care lucreaza in ture, program 12/24-12/48, liberul platit/zi compensata este de 12 ore sau de 8 ... (vezi toată discuția)
Program de lucru12/24 si 12/48, acordare drepturi larisarazvan larisarazvan Buna ziua Se intampla ca in cazul unui salariat care lucreaza 12/24 si 12/48 , orele lucrate intr-o luna sa-i iasa mai putine sau mai multe, functie de ... (vezi toată discuția)